İstanbul Gündemi

Ümraniye´de Şehitler İçin Anlamlı Gece

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
7 Mart 2016 Pazartesi 23:45

Ümraniye Belediyesi´nin ev sahipliğinde gerçekleşen TÜGVA Ümraniye İlçe Temsilciliği´nin düzenlemiş olduğu şehitleri anma etkinliğinde salon doldu taştı.

Ümraniye Belediyesi´nin ev sahipliğinde gerçekleşen TÜGVA Ümraniye İlçe Temsilciliği´nin düzenlemiş olduğu ve çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu şehitleri anma programında heyecan ve gam bir aradaydı. Program şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Daha sonra şehitler için yapılan Kur´an tilavetinin ardından anma gecesi, kısa bir tanıtım filmiyle devam etti.

Açılış konuşmasını yapan TÜGVA Ümraniye İlçe Temsilcisi Eyüp Erkovan; ?Bizler bu akşam burada bir daha geri dönmemek için gidenleri anmak için bir araya geldik. Ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü uğruna canlarını hiçe sayarak şehadete koşan, yurdumuzun ve dünyanın dört bir köşesinde kefensiz yatan, tarihin yazdığı en gerçek en şerefli kahramanları yâd etmek ve aziz şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız? dedi.

Ardından bir konuşma yapan TÜGVA İstanbul İl Temsilcisi Mehmet Fatih Kacır; ?Ümraniye TÜGVA´nın ilk salon programında ve böyle bir gecede sizlerle berber olmaktan mutlu olduk. Bu programda emeği geçen herkese teşekkür ederken şehitlerimizi de rahmet ve minnetle anıyorum? dedi.

Programın devamında gerçekleştirdiği konuşmasında, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu; ?28 Şubat´ın ertesi gününde gerçekleştirilen Şehitler Gecesi´nde sizlerle bir araya gelmekten mutluluk duyuyorum. İsteğimiz insan merkezli bir medeniyettir. Acemin araba, beyazın siyaha bir üstünlüğü olmadığı bir medeniyet. Birileri tuzak kurarsa, onların dimdik karşısında dururuz. Gerekirse şehit oluruz. Dinimize, bayrağımıza, vatanımıza kast etmek isteyenlere karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.  Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum? dedi.

BAŞKAN HASAN CAN: ?MİLLETİN BAĞRINA SAPLANAN HANÇERE KARŞI GÖĞSÜNÜ SİPER EDENLER ŞEHİTLİK MERTEBESİNE ERERLER?

Şehitleri Anma Gecesi´nde gerçekleştirdiği konuşmada Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; ?Ezelden ebede hakla batılın mücadelesi sürdüğü sürece şehitler olacak, gaziler olacak. Şehitliğin ne kadar güzel bir mertebe olduğunu söylemek çok kolay ama vatan ve din bunu istediğinde yapmamız gereken bir ödev bilerek sağına soluna bakmadan şehitlik şerbetini içeriz? dedi.

Başkan Hasan Can: ?Biliyoruz ki onlar Allah katında dipdiridirler. Allah yolunda öldürülenler, milletin bağrına saplanan hançere karşı göğsünü siper edenler şehitlik mertebesine ererler. Rabbim mekânlarını cennet eylesin. Rabbim onların şefaatlerinden bizleri mahrum eylemesin. Sevgili kardeşlerim, burada gıptayla takip edilmesi gereken biri de var Ümraniye´den şehit olmuş kardeşimizin annesi de burada. Allah´ım sabırlar versin ve şehit oğlunun şefaatine bizleri nail eylesin? dedi.

Gençlere ümmetin çok zor günlerden geçtiğini anlatan Hasan Can; ?Sizlere çok görevler düşüyor. Yılmadan yıkılmadan dimdik ayakta kalmalıyız. İmanlı bir nesil olarak çok çalışmalıyız? dedi.

 

Ardından yaptığı konuşmada Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu; ?Türkiye çok zor bir coğrafyada bulunuyor ve bu nedenle millet olarak diri ve uyanık olmamız lazım. Bu vatan bize geçici olarak miras kalmadı. Bu vatan bize korumak ve kollamak için miras bırakıldı. Biz de bu vatanı korumak zorundayız. Bu milletin verecek bir karış toprağı yoktur? dedi.

Konuşmaların ardından program son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi