İstanbul Gündemi

Ümraniye´deki Suriyeli Öğrencilerin Ödül Sevinci

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
16 Eylül 2017 Cumartesi 23:02

Ümraniye Belediyesi tarafından Mehmet Akif Kültür Merkezi´nde, İmam-ı Azam Camii Kız Kuran Kursu´nda eğitim gören Suriyeli öğrencilerin sertifika töreni yapıldı.

Ümraniye Belediyesi tarafından Mehmet Akif Kültür Merkezi´nde, İmam-ı Azam Camii Kız Kuran Kursu´nda eğitim gören Suriyeli öğrencilerin sertifika töreni yapıldı.

Sosyal belediyecilikte öncü olan Ümraniye Belediyesi, eğitime yaptığı katkılarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu bağlamda, Mehmet Akif Kültür Merkezi´nde gerçekleşen sertifika törenine Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, Eğitimci Sosyolog Remziye Özdemir, İmam-ı Azam Camii Kız Kuran Kursu Müdürü Dâmya Abdülkâdir, AK Parti Ümraniye İlçe Teşkilat Üyesi Meryem Akbaş, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Ümraniye Belediyesi geçtiğimiz yaz ayında İmam-ı Azam Camii Kız Kuran Kursu´nda İlkokul, ortaokul ve liseli 70 Suriyeli kız öğrenciye, 15 eğitimci tarafından Kur´an-ı Kerim okuma ve temel dinî bilgiler konusunda dersler verildi. Suriyeli öğrenciler emeklerinin karşılığını Ümraniye Belediyesi tarafından gerçekleştirilen programda almış oldu.  

Program, İmam-ı Azam Camii Kız Kuran Kursunun tanıtım videosu ve Kur´an tilaveti ile başladı. Tiyatro gösterileri, bilgi yarışmaları ile devam eden programda çocuklar Türkçe-Arapça şiir ve ilahiler okudu. İstiklal Marşı´nı da büyük bir coşkuyla okuyan çocuklar, salondan büyük alkış aldı.

İmam-ı Azam Camii Kız Kuran Kursu Müdürü Dâmya Abdülkâdir, Öğretmenlerin büyük bir özveri gösterdiği kursların hayırlara vesile olduğunu söyledi. Ardından Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´a ve emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmasına Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can´ın selamlarını ileterek başlayan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, ?Ben Osmanlı Devleti´nin dünyaya hakim olduğu dönemde Yemen´den Anadolu topraklarına gelen bir ailenin evladıyım. İnsanlar sevdikleri yerleri mecbur kalmadığı müddetçe bırakmazlar. Özlemini çektiğiniz, mutlu günlerinizi hatırladığınız o güzel vatan yaşamına inşallah tekrar geri dönersiniz. Fakat öyle bir dönüş olmasa da bu vatanı sizinle paylaşmaktan mutluluk duyarız. Bu toprak, bu vatan, bu mutluluk hepimize yeter? dedi.

Ümraniye bölgesinde yaklaşık 15 bin civarı Suriyeli misafirlerin olduğunu da söyleyen Türkân Öztürk, ?Biz elimizden geldiğince belediye olarak sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Rabbim muhabbetimizi baki kılsın. Dostluğumuz inşallah ebediyete kadar sürsün? dedi.

Ardından Türkân Öztürk, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye´ye sığınan Suriyeli kadınlara daha iyi bir gelecek kazandırmak amacıyla faaliyete geçecek olan ?Bir Umut Bir Ufuk? projesini anlattı. Projeye göre; Ümraniye Belediyesi, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) İstanbul Valiliği, İstanbul İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR ortaklığıyla Meslek Edindirme kurslarında Türkçe eğitiminin yanı sıra; dikiş, aşçı yardımcılığı, kuaförlük, bilgisayar, çocuk bakıcılığı, hediyelik eşya hazırlama, hasta ve yaşlı refakatçisi gibi branşlarda haftanın beş günü Suriyeli ve Ümraniyeli kadınlara yönelik eğitimler verilerek hem el becerilerini geliştirmeleri hem de aynı ortamda sosyalleşmeleri sağlanacak.

İmam-ı Azam Camii Kız Kuran Kursu Müdürü Dâmya Abdülkâdir´in, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk´e plaket takdim ettiği program, Suriyeli öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi