İstanbul Gündemi

ÜNİVERSİTEDE TECRÜBE KONUŞUYOR

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Aralık 2015 Çarşamba 00:30
Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Bahçeşehir Üniversitesi´nde ders verdi. Yerel Yönetimlerde Halkla İlişkiler ve Sosyal Çalışmalar dersine uzman olarak konuk olan Başkan Kılıç tecrübelerini paylaştı.
Belediyecilikte başarıyı tetikleyen faktörlerin başında planlı ve programlı çalışmak olduğunu belirten Başkan Fazlı Kılıç, ?´2004 yılında göreve gelmemizle birlikte ilk olarak bir vizyon oluşturduk. ?Zamanı Hizmete Dönüştüren Belediye´ vizyonunu benimseyerek 11 yıldır her anı çalışarak, üreterek geçiriyoruz. Eğer bir kent yöneticisiyseniz, o kentte oturan vatandaşlarla istişare ederek kararlar almalısınız. Bizler bünyemizde oluşturduğumuz Engelliler, Kadın, Çocuk, Gençlik ve Hayvanseverler Meclislerimizle ilçemizin bütününü kapsayan bir yönetişim mekanizması oluşturduk. Kağıthane´yi yönetirken toplumun her kesimiyle iletişim halinde oluyoruz´´ dedi.
Halkla İlişkilerin Önemi
Kitlesel iletişim kadar bireysel iletişimin de önemine değinen Başkan Kılıç; ?Her sabah vatandaşlarımızla saat 08.00´da randevusuz olarak yüz yüze görüşüyoruz. Cep telefonu numaramızı isteyen herkesle paylaşıyoruz. Telefonları bizzat kendim cevaplıyorum. Makam odasının kapsını kaldırttım, ?kapımız herkese açık´ mesajını veriyoruz. Halk Meclisleri ile her yıl her mahallemizi ziyaret ediyor, istek ve önerileri değerlendiriyoruz. Aynı şekilde esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Kentin ileri gelenleriyle sık sık bir araya gelerek görüş alışverişinde bulunuyoruz.  Dahası çağrı merkezimiz kentin tüm ihtiyaçlarını karşılama noktasında adeta bir ajanda görevi görüyor. Yine sosyal medya üzerinden vatandaşlarımızla özellikle de gençlerle iletişim halindeyiz. 
Aşevi´nin Hikayesi
Kağıthane Belediyesi´nin sosyal çalışmalarını geniş bir çerçevede sunan Başkan Kılıç´ın konuşmasının en dikkat çekici bölümüyse Aşevi´nin hikayesi oldu.  Başkan Kılıç konuyu; ?´2006 yılında bir vatandaşımız telefonla bana ulaştı. Mahallede kimsesiz bir komşularının vefat ettiğini ve cenazeyi kaldıracak herhangi birinin olmadığını söyledi. Konuyu hemen değerlendirmeye aldık. Cenazenin kaldırılması için gerekli ihtiyaçları karşıladık. Herkes zengin, sağlıklı, çevresi geniş olmayabilir. O kadar yalnız ve çaresiz kalabilirsiniz ki hayatta, vefatınızda o rahmetli gibi cenazenizi kaldıracak bir yakınınız olmayabilir. Burada biz yöneticilerin kimsesizlerin kimi olması, bunu başarabilmesi önemli.
Yine bir gün bir vatandaşımızla bir davette karşılaştık. Kendisi yanıma gelip büyük bir minnetle teşekkür etti. Önce neden teşekkür ettiğini anlamadım. Ben sormadan kendisi söyledi. Cenazeleri varmış ve biz taziye yemeği götürmüşüz evlerine. Halbuki vatandaşımız oldukça varlıklı zengin bir kimseydi. Ben bu hizmet için açıkçası o an kendisinden böylesi bir teşekkür beklemiyordum. Kendisi istese bizim yardımımız olmadan da taziye yemeğini ve diğer ihtiyaçları rahatlıkla karşılayabilirdi ancak mesele başkaymış. Kendisi ?Başkanım biz üzüntüden siz yemek gönderene kadar acıktığımızı fark etmemiştik. Cenazeye gelen komşularımızın da acıkabileceğini düşünmemiştik. Bize o gün çok yardımcı oldunuz Allah sizden razı olsun´ dedi. ´´ şeklinde anlattı.
Geniş bir katılımın gözlendiği dersin sonunda soru cevap bölümüne geçilerek öğrenciler merak ettiği konularda Başkan Kılıç´a sorular yöneltti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2025 İstanbul Gündemi