İstanbul Gündemi

ÜSKÜDAR'DA AFİŞSAVAR TİMİ GÖREVE BAŞLADI

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Kasım 2014 Cuma 20:30

​​​Ot biçme makinesi, Üsküdar Belediyesi`nin atölyesinde afiş temizleme cihazı haline dönüştürüldü. Türkiye`de bir ilk olan ve `Afişsavar` adı verilen cihaz, direk, çöp konteyneri ve duvarlara yapıştırılan afişleri temizliyor.

Türk`ün `pratik çözüm gücü` bir kez daha kanıtlanmış oldu. Ot biçme makinesi olarak kullanılan cihaza, özel tasarım parçalar eklenerek, afiş temizleyen makine haline dönüştürüldü.  Üsküdar Belediyesi Atölyesi tarafından geliştirilen cihaza `Afişsavar` adı verildi. Türkiye`de bir ilk olan cihaz düzenlenen basın toplantısıyla tanıtıldı. Temizlik İşleri Müdürlüğü personelinden oluşturulan 40 kişilik Afiş Savar Timi ise Üsküdar`ın sokak ve caddelerindeki afişleri temizlemeye başladı.

Belediye hizmet binası önünde Afişsavar cihazı ve timi hakkında bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, tertemiz bir Üsküdar olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini söyledi.

"KÖTÜ GÖRÜNTÜYE SON VERMEK İÇİN YENİ SİSTEM GELİŞTİRDİK"

Başkan Türkmen, "Harem toprağı, Kâbe toprağı Üsküdar tabii ki tertemiz olması lazım, gerçekten temizlik hem bizim belediye olarak en önemli vazifemiz hem de bizim geleneğimiz, medeniyetimiz, inancımız değerlerimiz temizlik üzerine kurulmuş. Üsküdar`a da bu konuda öncelik yapmak düşer, model ilçe olmak düşer. Bugün bir ilki başlatıyoruz. Özellikle elektrik direklerinde ve reklam panolarındaki afişlerdeki kâğıt materyaller elle çıkmıyor ve çok çirkin bir görüntü oluşturuyor. Bu görüntüye artık son vermek üzere yeni bir sistem geliştirdik. Arkadaşlarımız artık elle değil, bu küçük aletlerle direklerde kalan o artıkları tertemiz, pırıl pırıl yapacaklar. Üsküdar`da insanlar yürürken başını hafif yukarı kaldırdıklarında sağa sola çok daha güzel bir manzara daha temiz Üsküdar görecekler" dedi.

"GEREKİRSE CEZA KESECEĞİZ"

Çevre kirliliğini önleme konusunda daha duyarlı olacaklarını belirten Başkan Türkmen, "Gönül arzu eder ki bunlara ihtiyaç olmasın herkes bilinçli, duyarlı olsun ama ne yazık ki insanımız reklamını asıyor ardına bakmıyor. Bu bir çevre kirliliğini oluşturuyor. Biz bu konuda da çok hassasız, bundan sonra çok daha duyarlı olacağız. Gerekirse bunlara uymayanlara ceza yazacağız. Yoksa aksi takdirde bu işin sonu gelmiyor" şeklinde konuştu.

Türkiye`de bir ilki gerçekleştirdiklerine de dikkat çeken Türkmen, uygulamadaki başarıya göre patent almak için başvuru yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Tanıtımdan sonra, 40 kişiden oluşan Afiş Savar Timi, Üsküdar sokak ve caddelerinde temizliğe başladı. Basın mensuplarının karşısında ilk kez denenen cihaz oldukça verimli sonuç verdi. ​

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi