İstanbul Gündemi

Yarından itibaren başlıyor! Kız Kulesi’ne girişlerde...

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında restorasyonu başlatılan ve 11 Mayıs’ta kapılarını açan Kız Kulesi, mayıs ayı boyunca ücretsiz ziyaret edilebiliyordu. 1 Haziran’dan itibaren ise Müzekart geçerli olacak.
Yarından itibaren başlıyor! Kız Kulesi’ne girişlerde...
Haberler / Güncel
31 Mayıs 2023 Çarşamba 18:54

İstanbul Boğazı'nın simge yapılarından Kız Kulesi'nde yaklaşık 2 yıl süren restorasyon süreci geçtiğimiz haftalarda tamamlanmıştı.

MAYIS AYI BOYUNCA ÜCRETSİZDİ

Açılış töreninde konuşan Bakan Ersoy, "Vatandaşlarımızın rahat ulaşabilmesi seyredebilmesi için Mayıs sonuna kadar ücretsiz yaptık. Motor da ücretsiz olacak, Mayıs sonuna kadar. Vatandaşlarımızın görebilmesi için 1 Haziran'dan itibaren de Müzekart geçerli olacak" ifadelerini kullanmıştı.

KULENİN TÜM BÖLÜMLERİ RESTORE EDİLDİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2021 yılında başlatılan restorasyon çalışmalarıyla kulenin iç bölümüyle birlikte, dış cephesi, iskelesi ve çevresi de düzenlendi. Kulede, önceki restorasyon süreçlerine ait, yapının statiğine uygun görülmeyen betonarme parça ve eklentiler söküldü ve aslına uygun, özgün malzemeler ile kulenin tüm bölümleri restore edildi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi