İstanbul Gündemi

Yaşam Kalitesi en yüksek şehirler açıklandı! İstanbul listede...

5 kıtada 450 şehri kapsayan ‘Yaşam Kalitesi Araştırması’nın sonuçları açıklandı. Bu sene dünyanın yaşam kalitesi en yüksek şehri yine Viyana oldu. İstanbul ise kendisine 137’inci sırada yer buldu.
Yaşam Kalitesi en yüksek şehirler açıklandı! İstanbul listede...
Haberler / Güncel
7 Ocak 2024 Pazar 12:47

Merakla beklenen araştırmanın sonuçlarına göre; Viyana yaşam kalitesi en yüksek şehir unvanını korurken, onu sırasıyla Zürih, Aukland ve Kopenhag şehirleri takip ediyor. Cenevre beşinci sırada yer alarak İsviçre'nin üstün yaşam kalitesi sağlama konusundaki itibarına dikkat çekiyor. Üçü Almanya’da olmak üzere bu yıl ilk on şehirden yedisi Batı Avrupa’da bulunuyor. Araştırmaya göre İstanbul ise 137’inci sırada yer alıyor.

ARAŞTIRMADA ÇEVRE DOSTU ŞEHİRLER DE DEĞERLENDİRİLİYOR

İşverenlerin sürdürülebilirliğe olan ilgisine istinaden Mercer, dünyanın en çevre dostu şehirlerini de bu araştırmada değerlendiriyor. Hava kirliliğini azaltmaya, su mevcudiyetini ve içilebilirliğini iyileştirmeye yönelik etkili önlemler almak da dahil olmak üzere, yakın zamanda gerçekleştirilen bir dizi sürdürülebilirlik çabasını gerçekleştiren şehirler arasında Canberra, Oslo, Adelaide, Helsinki ve Ottawa üst sıralarda yer alıyor.

AVRUPA’NIN EN YÜKSEK YAŞAM KALİTESİNE SAHİP ŞEHRİ VİYANA

‘Mercer Yaşam Kalitesi Araştırması’na göre; Avrupa'da Viyana, zengin tarihi, çarpıcı mimarisi ve canlı kültürel ortamıyla bilinen, en yüksek yaşam kalitesine sahip şehir olarak en üst sırada yer alıyor. Zürih ise; siyasi istikrarı, temizliği ve mükemmel altyapısı nedeniyle genel sıralamada ikinci sırada kendisine yer buluyor. Araştırmada on milyondan fazla nüfusuyla dünyanın en büyük metropol şehirleri arasında yer alan Paris 32’inci, New York City 40’ıncı ve Londra 45’inci sırada görülüyor.

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi