İstanbul Gündemi

Yavuz Ağıralioğlu’ndan 28 Mayıs açıklaması! ‘Kılıçdaroğlu ikinci turda...’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
23 Mayıs 2023 Salı 12:43

14 Mayıs seçimleri öncesinde Millet İttifakı ve cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecine ilişkin yaptığı çıkışlarla dikkat çeken Ağıralioğlu, yine çok konuşulacak açıklamalarda bulundu.

AĞIRALİOĞLU’NUN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

“Milletin vicdanı olmaya, milletimin hakkı, hukuku için haykırmaya devam edeceğim. AK Parti'li değilim. AK Parti'ye ve Tayyip Erdoğan'a yarıyor diye konuşuyor değilim! Yaramasından da muzdarip değilim. Ben, devletim, milletim için konuşuyorum ve her zaman da doğruları, doğru bildiklerimi konuşacağım. Muhalif seçmenin umudunun, devlet-millet düşmanlarının heveslerine heba edilmesine, dayatmalara ve yanlışlara susmadım, susmayacağım! Vatanım ve milletim için de yürümeye devam edeceğim. Türk Milleti için...”

“SEÇİM ZAMANI BAŞIMIZA GELENLERİ BİLECEĞİMİZİ BİLDİĞİMİZ OLDUK”

“Uzunca zamandır siyasetin meclis kürsüsünde hassasiyet güderek siyaset yapıyorum. Adaylık sürecinde her koordinatları gözlemleyerek siyaset yapmaya çalışıyorum. Hassasiyetlerimi milletle paylaşırken ben bedelini ödemeye göze aldığım bir karara mahkum oldum. Milleti doğru tahmin etmek. Bu gerçeklere uygun bir hassasiyet gütmek gerekmektedir. Bu gördüğümüz tablonun ben en erken söyleyeniyim. CHP ile bizim siyasi beraberliğimizin içerisinde özgünlük korumak, farklılıklarımızı korumak ve bunlara göre bir istişare belirlenmesini istedim. Aslında ben sonuca geldiğimizde istişare değil dayatmanın olduğunu düşünmekteyim. Masa diye kurduğumuz yerde Kemal Bey'in adaylık hevesi gibi gizli bir amacı daha olduğunu düşünmekteyim. Henüz milletin kendine ne oy vereceğimizi bilmediğimiz partilerin, masada eşit söz hakkı olmasının bu süreci yönetmeye değil dayatmaya yönelik olacağını söyledim. Bu şu demektir; 50 ye 50'nin 50+1 olarak yenmenin değil, siyasetin düsturunu taşıyan bir dil benimseyelim. Kazanacak aday hassasiyetimizi vurgulayım, bizde 60'dır 65'dir diye konuşalım dedik. Seçim zamanı başımıza gelenleri bileceğimizi bildiğimiz olduk. Bunca huzursuzluğa rağmen sandığa giden bir Türk milleti, sandıktan ümidimi kesmiyorum, her şeye rağmen ben sandığı gidip beni yönetecek adamı ben seçiyorum demesi mükemmel.”

“KİMİN KULAĞININ ÇEKİLDİĞİNİ GÖRDÜK”

“PKK'lıların 15 Mayıs'ta zafer çığlıklarıyla iniyoruz naralarına, milletin vereceği refleksleri 14 Mayıs'ta göreceksiniz dedim ben. Seçimin İmralı-Kandil arasına sıkışmasına, milletin gönlündeki şüpheleri silmeye yönelik bir çalışma olmadı. 'Kürtlerin oylarına ihtiyacımız var' sözleri Kürt vatandaşlarımızı rencide etti. Devleti tehdit edenlere ses etmediler. Siyasetin zehri kibirdir. Buna rağmen Kandil'den sizin için söylenen sözlere sessiz kalırsanız. Demokratik özerklik gibi söylemlerde bulunursanız. 'Kimi koyarsak kazanır' demekle seçmene dayatma yaparsınız, HDP ile masaya oturmaya dönüştürürseniz, sizin lehinize dönen söylemlerden rahatsız olmazsanız, bütün bunları CHP'nin lokomotif olduğu bir denklemde devletine parmak sallayanlara milletin müsamahasında karşılık bulacaktı. Muhalif seçmenin umudunu Kandil'in cebine indirdiniz. Siz kimi gösterirseniz gösterin seçmen oy verir mantığı halkta benimsenmedi. Engin Altay 'Kulağını çekilmeli' demişti. Kimin kulağının çekildiğini gördük.”

 “DOĞRU SİYASET DOĞRU STRATEJİYLE MUHALEFET KAZANABİLİRDİ”

“Doğru siyaset doğru stratejiyle muhalefet kazanabilirdi. Doğru stratejiyle yüzde 70 alabilirdi. Dokuz kere yenilmiş birinin onuncu maçına kimse gitmez. Kılıçdaroğlu ikinci turda kazanamaz.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi