İstanbul Gündemi

Yılbaşına Özel Eğlenceli Tarifler

Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
5 Aralık 2017 Salı 11:28

Yeni yıla sayılı günler kaldı. Yılbaşını evde geçirmek isteyenler hazırlık telaşına girdi. Yemektarifleri.com, eğlenceli ve lezzetli yılbaşı tarifleri ile yılbaşı akşamlarını renklendiriyor.

 

Yılbaşı yaklaşıyor. Yeni yılı evde kutlamak isteyenler, yılbaşı yemekleri için hazırlık telaşına girdi. Evde çeşit çeşit yemek yapmaya vakit ayırmak istemeyenler, televizyon karşısında atıştırmalık tariflerile yılbaşı akşamlarına eğlence katıyor. 50 bin farklı tarifin yer aldığı Yemektarifleri.com, yeni bir yıla yaklaştığımız bugünlerde hem eğlenceli hem de lezzetli yılbaşı tariflerisunuyor.

 

 

Zencefilli Kurabiye Tarifi

 

Malzemeler:

·3 su bardağı un

·Yarım tatlı kaşığı tuz

·1 yemek kaşığı toz zencefil

·2 tatlı kaşığı toz tarçın

·1/4 tatlı kaşığı toz karanfil

·6 yemek kaşığı tereyağı

·3/4 su bardağı esmer şeker

·1 adet yumurta

·Yarım su bardağı pekmez

·1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya toz vanilya

 

Yapılışı:

·Fırınınızı 170 derecede ısıtın.

·İki adet fırın tepsinize yağlı kâğıt serin.

·Orta boy bir kapta un, tuz ve tüm baharatları harmanlayın.

·Büyük boy bir çırpma kabında ise tereyağı ve esmer şekeri 1 dakika kadar çırpın.

·İçine yumurtayı ekleyin, karışınca pekmez ve vanilyayı da ekleyin.

·En son da kuru karışımı ekleyin ve hamur hâline geldiğinde unlanmış tezgâhın üzerine alın.

·Merdaneyle açın ve kalıplarınızla şekiller çıkartıp yağlı kâğıda yan yana dizin.

·Buzdolabında 10 dakika bekletin ve fırına verin.

 

Mısır Mücveri Tarifi

 

Malzemeler:

300 gram konserve tane mısır

2 yumurta

1/4 su bardağı mısır unu

1/4 su bardağı un

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

2 çorba kaşığı mısırözü yağı

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

2 çorba kaşığı kıyılmış dereotu

Yarım dolmalık kırmızıbiber

Tuz

Karabiber

1 çorba kaşığı hazır granül pane harcı

Kızartmak için

Ayçiçek yağı

 

Yapılışı:

·Biberin çekirdeklerini temizleyip zar şeklinde doğrayın.

·Mısırın suyunu süzün.

·Yumurtaları geniş bir kâseye kırın.

·Unlar, granül pane harcı, kabartma tozu ve 2 çorba kaşığı mısırözü yağını ekleyip çırpın.

·Mısır, doğranmış kırmızıbiber, kıyılmış dereotu ve kaşar peynirini ilave edip karıştırın.

·Tuz ve karabiberi ekleyip tatlandırın.

·Ayçiçek yağını tavaya ekleyip kızdırın.

·Mısırlı karışımdan birer çorba kaşığı dolusu alıp tavaya ilave edin.

·Kaşığın tersiyle hafifçe bastırıp yuvarlak şekil verin.

·İki taraflı kızartıp fazla yağın süzülmesi için kâğıt havlu üzerine alın.

·Servis tabaklarına paylaştırıp sıcak servis yapın.

 

Narlı Çikolatalı Pasta Tarifi

 

Malzemeler:

Kek için:

1 su bardağı tereyağı

2 su bardağı küçük parçalanmış bitter çikolata

5 adet yumurta

1 su bardağı +2 yemek kaşığı toz şeker

Yarım su bardağı + 1/3 su bardağı toz badem

Yarım su bardağı un

1 çimdik tuz

 

Krema için:

 

150 ml krema

100 gram bitter çikolata (küçük küçük parçalanmış)

1 yemek kaşığı pudra şekeri

 

Üzeri için:

Taze nar taneleri

 

Yapılışı:

·Yuvarlak kelepçeli kalıbınızı biraz tereyağı veya sıvı yağ ile hafifçe yağlayın ve tabanına uyacak şekilde yağlı kâğıt kesip yapıştırın.

·Ufak boy bir tencereye tereyağını koyun. Eriyince ocağın altını kapatın ve çikolatalarınızı ekleyin. Çikolatalar eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın.

·Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte kabarana kadar yaklaşık 5-8 dakika hızlı devirde çırpın.

·Sonra durdurun ve çikolatalı karışımı ekleyerek bir yandan çok yavaşça çırpın.

·En son un, badem tozu ve tuzu da ekleyip spatula ile güzelce karıştırdıktan sonra kalıba dökün ve fırının orta kısmına koyun.

·Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40-45 dakika tepesi kabuklanıp hafif kabarana kadar pişirin.

·Bir tencerede kremayı kaynama noktasına getirip ocağı kapatın.

·Çikolataları ekleyin ve eriyene kadar çırpma teli ile karıştırın. Şekeri de ekleyip karıştırın.

·Yaklaşık 15 dakika soğuyup hafif kıvamının kalınlaşmasını bekleyin.

·En son kekinizi kalıptan çıkartın, üzerine sosu döküp biraz buzdolabında beklettikten sonra üzeri hafif donduğunda nar parçaları serpiştirin.

 

Fesleğenli Ekmek Pizza Tarifi

 

Malzemeler:

1 su bardağı taze fesleğen

1 diş sarınsak, dövülmüş

1/4 su bardağı zeytinyağı

Tuz ve karabiber

200 gram kaşar peyniri

5 adet domates

Dilediğiniz bir çeşit ekmek

 

Yapılışı:

·Fırını 200 dereceye ısıtın.

·Fesleğen, sarımsak, zeytinyağı, tuz ve karabiberi blenderda çekerek bir sos hazırlayın.

·Ekmekleri dilimleyin. Hazırladığınız sosun yarısını ekmeklere sürün.

·Peynir ve domates dilimlerini ekmeklerin üstüne koyun.

·Domateslerin üzerine de sosun kalan kısmından dökün.

·Peynir eriyene kadar fırına verin.

 

Patlamış Mısır Topları Tarifi

 

Malzemeler:

3/4 bardak mısır şurubu

2 yemek kaşığı tereyağı

2 çay kaşığı soğuk su

3/4 bardak pudra şekeri

1 bardak marshmallow

1/2 çay kaşığı deniz tuzu

Patlamış mısır

 

Yapılışı:

·Tencerenin içinde mısır dışında tüm malzemeleri karıştırın ve kısık ateşte iyice karışana ve kaynayana kadar pişirin.

·Dikkatlice önceden patlattığınız mısırları ve sıcak karışımı karıştırın ve elinizle mısırları kırmadan top hâline getirin.

·Soğumaya bırakın.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi