İstanbul Gündemi

YÖK Başkanı Erol Özvar: 'Hedefimiz en az bir üniversitemizi dünyada ilk 100'e sokmak'

Bingöl Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Bal Şurası ve Fuarı'na katılan ve üniversitenin 2023-2024 Akademik Yıl Açılış Töreni'nde konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK’ün hedeflerini anlattı.
YÖK Başkanı Erol Özvar: 'Hedefimiz en az bir üniversitemizi dünyada ilk 100'e sokmak'
Haberler / Eğitim
17 Kasım 2023 Cuma 17:23

Yükseköğretimin tüm süreçlerinde çeşitlilik, farklılaşma ile bölgesel gelişme odaklı bir planlama anlayışını ve yaklaşımını önemsediklerini ifade eden Özvar, bu kapsamda YÖK'ün, Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşma Programı'nın 25 üniversitenin katılımıyla yürütüldüğünü belirtti.

"DİĞER ÜNİVERSİTELERDEN DE BEKLİYORUZ"

Erol Özvar, tarım ve havza bazlı kalkınma alanında YÖK ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından 2017'den itibaren desteklenen ilk pilot üniversiteden biri olan Bingöl Üniversitesinin arı ve arı ürünleri konusunda ihtisaslaştığını, bal başta olmak üzere arı ürünlerinin Türkiye'deki ve bölgedeki adresi haline gelmeyi hedeflediğini belirtti. Özvar, üniversitenin arı ürünleri konusunda oluşturduğu dijital platformla ilgili şu bilgileri verdi: "Bu amaçla üniversitemiz bünyesinde arı ve arı ürünleri alanında ülkemizdeki bütün yükseköğretim kurumlarındaki mevcut insan kaynakları ve her türlü altyapı dijital ortamda bir araya getirilerek kolaylıkla erişim sağlanabilen bir platform oluşturulmuştur. Bu platform, ülkemizdeki ilgili üretici, sanayici, kamu kuruluşları, birlikler ve Ar-Ge çalışmaları yapacak araştırmacılara önemli katkılar sağlayacaktır. Bu çalışma kapsamında, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığımızca Bingöl Üniversitemize Koordinatörlük görevi verilmiştir."

"EL BİRLİĞİYLE TÜRKİYE'NİN YAPAMAYACAĞI, ULAŞAMAYACAĞI HİÇBİR HEDEF YOK"

YÖK Başkanı Erol Özvar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, YÖK'e ve üniversitelere, "dünya üniversiteleri sıralamasında çok daha iyi noktalara getirilmesi" misyonunu yüklediğini söyledi. Özvar, “Hedefimiz, önümüzdeki en geç 10 yıl içinde en az 10 üniversitemizi dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına, en az bir üniversitemizi de dünyanın en iyi 100 üniversitesi arasına sokmak, Cumhurbaşkanımızın bize verdiği misyonların başında gelmektedir. Bunu başarmanın yolu, üniversitelerimizin uluslararası saygınlığından geçmektedir. Bunun yolu ise üniversitelerimizin akademik üretkenlik ve akademik kalite konusundaki standartlarını en yüksek noktaya çıkarmasına bağlıdır. Üniversitelerimizin gerek yayın kapasitesi gerek yayın sayıları gerekse kalitesi bakımından ortaya koyacağı performans, bu başarıları büyük ölçüde belirleyecektir. YÖK ve üniversiteler olarak en büyük hedefimiz, üniversitelerimizi dünyanın en saygın kurum ve kuruluşları arasına sokmaktır” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi