Farklı yörelerin yemekleri tanıtmak amacıyla Arnavutköy Belediyesi, "Yöresel Ezgiler Eşliğinde Yöresel Tatlar " programı düzenledi.
Arnavutköy Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve binlerce ev hanımın yararlandığı Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, organize ettiği etkinlikler ile adından söz ettiriyor.
Devam eden kurslar, seminerler ve çarşım mağazasıyla Arnavutköylü hanımların uğrak yeri olan Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi, yemek mutfağı ile de farklı lezzetleri tanıtıyor.
Orta Asya ve Anadolu topraklarının sunduğu ürünlerde ki çeşitlilik, tarihsel süreç boyunca devletlerin birbirinden etkilenmesi, Selçuklu ve Osmanlı Mutfağında ki birçok lezzet, mutfak kültürümüzün oluşmasının sağladı. Büyük bir coğrafyaya yayılma ve zamanla etkileşimin kesilmesinden dolayı unutulan mutfak lezzetlerimiz, Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi sayesinde tekrar gün yüzüne çıkıyor.
Selçuklu ve Osmanlı Mutfağı, Çerkez, Rum, Süryani, Rumeli ve Orta Asya yemekleri Arnavutköylü hanımlar tarafından yapılarak, Arnavutköy Kadın Kültür ve Sanat Merkezi´nde tanıtımı gerçekleştiriliyor.
Yöresel yemeklerini evde hazırlayan hanımlar, yaptıkları yemekleri vatandaşların beğenisine sunarak, yapımını ve içirişinde neler bulunduğunu anlatıyor.
Arnavutköy Kadın Kültür Merkezi´nde gerçekleştirilen "Yöresel Ezgiler Eşliğinde Yöresel Tatlar " programında; Adalet Aykanat Tacikistan Mantısını, Derya Batu Çorum Köftesini ve Yasemin İbiloğlu Kıbrıs Revanisini nasıl yapıldığını davetlilere tanıttı.