İstanbul Gündemi

Zafer Partisi İstanbul’da neler oluyor?

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
19 Nisan 2023 Çarşamba 18:03

2021 yılının Aralık ayında faaliyete geçen Zafer Partisi İstanbul İl Başkanlığı, yine çok konuşulacak bir iddia ile siyasi gündemin ilk sırasında yer alıyor.

İSTANBUL’A İL BAŞKANI DAYANMIYOR

Hatırlanacağı üzere daha önce Hakan Akşit, Mustafa Can Kaptan ve Salih Zeki Altun gibi isimler il başkanlığı görevlerinden istifa etmişlerdi. Son olarak geçtiğimiz ay Zafer Partisi GİK Üyesi Nihat Kubuş il başkanlığına atanmıştı. Yaşanan olayın ardından 1 ay önce göreve başlayan Kubuş da il başkanlığını bıraktı. Geçmiş il başkanları arasında en uzun süre görev yapan isim yaklaşık 7 ay ile Akşit olurken, Altun 4 ay, Kaptan ise 1 ay koltukta kalmıştı.

BOMBA İDDİA: “KAVGA VE SİLAH!”

Siyasi kulislerde dolaşan iddialara göre; Zafer Partisi İstanbul İl Başkanı Nihat Kubuş ile Zafer Partisi İstanbul 3. Bölge 2. Sıra Milletvekili Adayı Yakup Kaptan, Zafer Partisi’nin 16 Nisan Pazar günü Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlediği Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda yumruk yumruğa kavga etti. Büyük gerilimin yaşandığı olayda Kubuş’un, Kaptan’a silah çektiği öne sürüldü. Kavgayı gören Adalet Partisi heyeti de salonu terk etti. Yaşanan bu tatsız olay üzerine İl Başkanı Kubuş konuyu Genel Başkan Ümit Özdağ’a iletti ve Vekil Adayı Kaptan’ın adaylıktan alınmasını istedi. Bu talebi kabul etmeyen Özdağ’ın ‘aranızda halledin’ dediği ileri sürüldü. Seçimlere 25 gün gibi kısa bir süre kala meydana gelen bu olay parti içerisinde bomba etkisi yaratırken, talebi Ümit Özdağ tarafından kabul görmeyen Kubuş da görevinden istifa etti.

YENİ İL BAŞKANI KİM OLACAK?

Zafer Partisi İstanbul İl Teşkilatı 5. başkanını arıyor. Nihat Kubuş’un görevi bırakmasının ardından ‘yeni il başkanı kim olacak?’ sorusu yanıtını beklerken, siyasi kulislerde il başkanlığı için birden fazla isim geçiyor.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi