İstanbul Gündemi

Zekeriya Yapıcıoğlu net konuştu! ‘Her belediyenin girişine...’

Partisinin Şanlıurfa, Diyarbakır, Siirt, Kahta, Ceylanpınar, Eğil ve Bismil Belediye Başkan adaylarının aday tanıtım toplantısında konuşan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "İnşallah kazandığımız her belediyenin girişine şu levhayı asacağız; Rüşvet alan da veren de melundur" dedi.
Player yükleniyor...
Haberler / Politika
18 Ocak 2024 Perşembe 17:16

Yerel seçimlere doğru gidilirken HÜDA PAR, ‘Belediye Başkan Adaylarının’ tanıtımı ile ilgili bir program düzenledi.

İŞTE O ADAYLAR:

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Şanlıurfa Eski İl Başkanı Emin Özaslan

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı: Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç

Siirt Belediye Başkan Adayı: Abdurrahman Özcan

Şanlıurfa-Ceylanpınar ilçe Belediye Başkan Adayı: Ceylanpınar eski İlçe Başkanı Adnan Sağlam

Diyarbakır-Bismil İlçe Belediye Başkan Adayı: Bismil eski İlçe Başkanı Ali Bilmez

Diyarbakır-Eğil İlçe Belediye Başkan Adayı: Eğil eski İlçe Başkanı Ali Durgunsu

Adıyaman-Kahta İlçe Belediye Başkan Adayı: Adem Yavuz

“HÜR KADROLARIN YÖNETTİĞİ BELEDİYELERDE İSRAF VE SAVURGANLIK BİTECEK”

Kazanacakları her belediyenin girişine ‘Rüşvet alanda veren de melundur’ levhasını asacaklarını belirten Yapıcıoğlu, “Siyasi görüş fark etmeksizin şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki pek çok insana sorduğunuzda neredeyse memleketin her tarafında bir israf ve savurganlık olduğunu hemen herkes söylüyor. Belediyeler borç bataklığı altında. Biz diyoruz ki inşallah hür kadroların yönettiği belediyelerde israf ve savurganlık bitecek. Milletin parası milletin hizmeti için harcanacak. Pek çok yerde milletin gözünün önünde aslında yıpranmamış, eskimemiş olsalar bile birilerini zengin etmek için kaldırımlar neredeyse her sene yenileniyor. Biz de diyoruz ki madem kaynaklar kıt, borçlarınız gırtlağa dayanmış niçin yıpranmamış kaldırımları yenilersiniz? Niçin daha çok altyapıya yönelmezsiniz. Bu şekildeki bir yönetim anlayışında olan herkese sözümüz. Evet israfla, savurganlık bitecek. Milletin mallı milletin hizmetine harcanacak. Adam kayırmacılık bitecek. İnşallah kazandığımız her belediyenin girişine şu levhayı asacağız. Rüşvet alanda veren de melundur. İnşallah şeffaf bir yönetim anlayışı gelecektir” dedi.

“HİÇBİR MAAŞ ASLA VE ASLA AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALMAMALI”

Emeklinin refah payının hesaba katılarak aylıklarında yeniden düzenlenme yapılması gerektiğini belirten Yapıcıoğlu, “Emekli maaşlarına yapılan zamla ilgili, en yetkili makamdakilerden bazıları bile, refah payıyla birlikte işçi ve BAĞ-KUR emeklerine yapılan zammın, memur emeklilerine yapılan zam kadar olacağını, eşitleyeceklerini, refah payı adı altında olacağını söylediler. Fakat henüz bir tık yok. Gerçekten işçi emeklilerine ve BAĞ-KUR emeklilerine uygun görülen zam miktarı yani hiçbir hesaba sığmıyor. Açlık sınırının 15.000 lira olduğu, yoksulluk sınırının 40.000 liranın üzerine çıktığı, sadece bekar bir kişinin bütün ihtiyaçlarını karşılamak için resmi hesaplamalara göre 18.000 bin liranın üzerinde bir meblağa ihtiyaç duyduğu bir zaman diliminde, siz 7.500 liralık emekli maaşına %30 küsur zam yaptığınızda açlık seviyesinin epey altında kalacağını hiç mi hesap edemediniz. Burada bu vesileyle hükümete çağrıda bulunmak istiyoruz. Hiçbir maaş asla ve asla açlık sınırının altında kalmamalı. Buna göre en düşük emekli aylığının 15.000 liranın altında olmaması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi