İstanbul Gündemi

Zeytinburnu’ndan Kılıçdaroğlu’na iktidar selamı “Bu sefer tamam”

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
3 Aralık 2021 Cuma 16:05

Saraykolik, dolarkolik, uçakkolik, konforkolik olmayan, gücünü kuva-i milliyeden alan, rotası ve istikameti Mustafa Kemal Atatürk olan ilçe örgütlerinin selamını Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na gönderen Doğan, “Zeytinburnu bu sefer tamam” diyerek, İstanbul’dan Ankara’ya olan iktidar yürüyüşlerine başladıklarını söyledi.

İBB’nin Çırpıcı 1453 Sosyal Tesislerinde TBMM CHP Gurup Başkan Vekili Özgür Özel’in onur konuğu olarak katıldığı rozet takma törenine, İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, İl başkan yardımcıları, ilçe başkanları, bazı muhtarlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, spor kulübü temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Salona sığmayan kalabalık dışarıya taşarken, yüzlerce kişiye hitap eden Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan, “Görüyorum ki Zeytinburnu Ankara‘ya iktidar yürüyüşüne başlamış. Hayırlı olsun salon” dedi.

TBMM CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel’e, genel başkanları Kemal Kılıçdaorğlu’na iletmesi amacıyla bir konuşma yapan Doğan, “Geldiğinizi, gördüklerinizi, örgütümüzün büyüyerek iktidar yürüdüğünü, tüm birimleriyle birlikte dün olduğu gibi bugün de yanınızda ve arkanızda dik durmaya devam ettiğimizi söyleyin” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR SELAMI GÖNDERDİ

Zeytinburnu‘ndan Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’na iktidar selamı gönderen Metin Doğan konuşmasına şöyle devam etti: “Turan Hançerli ve Kemal Çebi başkanım her daim bizimle dayanışma içinde. Kendi ilçelerindeki iktidarlığı Zeytinburnu’nda yaşatmak için çalışıyorlar. Partimizin komutanları olan ilçe başkanlarımız, şimdi olduğu gibi her daim gerek kapılarını gerek telefonlarını 7/24 açık tutuyor, gerektiğinde hızır gibi yetişip 6 oklu bayrağımızı dimdik ayakta tutuyorlar. Genel Başkanımıza deyin ki; hep birlikte kol kola girmişler, İstanbul‘dan itizarı doğru yürüyorlar.  İYİ Parti İlçe Başkanımız Hasan Hoşben’le Demokrat Parti İlçe Başkanımız Servet Hacıahmetoğlu ile birlikte, millet ittifakının Zeytinburnu‘nda aralarında hiçbir sorun olmadan iktidar yürüyüşüne birlikte devam ettiğini söyleyin.”

Türk siyasetinin bir dönüşüm noktasında olduğunu, iktidarın siyaseti örgütlediği süreci hep birlikte açmaya kararlı olduklarını ve  ideallerinin “Tam bağımsız Türkiye’ şiarıyla önümüzdeki yüzyılı demokrasi ile taçlandırmak için canı gönülden çalıştıklarını söyleyen Metin Doğan, saraykolik, dolarkolik, uçakkolik, konforkolik olmayan, gücünü Kuva-i Milliye’den alan, rotası ve istikameti Mustafa Kemal Atatürk olan örgütleriyle birlikte iktidar yürüyüşüne başladıklarını, genel başkanlarına güvenlerinin de tam olduğunu ifade etti.

“CUMHURBAŞKANIMIZI DİNLEYECEĞİZ, İSTANBUL’U ALDIK, TÜRKİYE’Yİ ALACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın ‘İstanbul‘u alan Türkiye‘yi alır’ cümlesini kullandığını ve bu kez Cumhurbaşkanlarını dinleyerek, İstanbul’dan sonra Türkiye’yi alacaklarını söyleyen Metin Doğan, tüm katılımcılara teşekkür ederek, halkın iktidarını inşa etmek için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerinin altını çizdi.

Kısa bir konuşma yaparak yeni katılan tüm üyelere ‘Hoş geldiniz’ diyen İstanbul Milletvekili Zeynel Emre’nin ardından konuşan Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli’de, CHP’nin iktidar olmasının başta SMA’lı çocuklar olmak üzere, yurt dışına gitmeyi hayal eden gençler için de umut olacağını söyledi.

“CHP’NİN ANAHTARI BİR TEK MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’TEDİR”

Büyük alkışlarla sahneye çıkan TBMM CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir ‘Baba Evi’ olduğunu ne tapusunun ne de anahtarının kimsede olmadığını, Kurucu Önderi olan Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden herkese kapısının açık olduğunu vurgulayarak, tartışmasız bir konu olan Atatürk sevgileri ile ülkemizi en zor durumdayken kurtaran siyasi parti hareketinin adının da Cumhuriyet Halk Partisi olduğunun altını çizdi.

“50+1 SİSTEMİNE 1 OY GETİRENDİR BENİM ADAYIM”

CHP’nin dünden bugüne geldiği süreci ve tekrarlanan İstanbul seçimlerinde yaşananları anlatarak konuşmasını sürdüren Özel, Millet İttifakı bileşenlerinin bir araya gelerek kararlaştıracağı Cumhurbaşkanı adayının isminin an itibari ile tartışılmasının bir önemi olmadığını belirterek, 50+1 sistemine 1 oy getiren öğretmen, küçük esnaf, ev kadını olmak üzere o kişinin kendisi için Cumhurbaşkanı adayı olduğunu söyledi.

Parti olarak seçildikleri yerin çok ötesinde olduklarının altını çizerek konuşmasına devam eden Özgür Özel, iktidar olmaya hazır olduklarını, bu konuda güvendikleri tek şeyin örgütleri olduğuna söyleyerek, televizyondaki diziyi, evindeki sıcak çayı, arkadaşlarıyla sohbet edip kahve içmeyi bırakıp salona gelen insanları görenlerin bundan dolayı da emin olması gerektiğini ifade ederek, CHP Zeytinburnu İlçe Başkanı Metin Doğan’a teşekkür etti, erken seçim taleplerini yeniledi.

Konuşmaların ardından 18 yaşına girerek ilk oyunu kullanacak olan gençlerle birlikte, ailece CHP’ye katılan yeni üyelere rozetleri takıldı.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi