İstanbul Gündemi

Zombi virüsü nedir?

Son zamanlarda adından sıkça söz ettiren virüslerden biri de zombi virüsü oldu. Peki, zombi virüsü nedir, belirtileri neler? İşte haberin detayları...
Zombi virüsü nedir?
Haberler / Nedir?
30 Ocak 2024 Salı 11:51

Bilim insanları, Kuzey Kutbundaki donmuş toprakların erimesinin ardından "antik zombi virüslerinin" felaket boyutunda bir küresel salgını tetikleyebileceğine dikkat çekiyor.

ZOMBİ VİRÜSLER AVANTAJA SAHİP

PLOS Computational Biology'de yayınlanan çalışmada, "Modern konakçılar da birlikte evrimsel geçmişleri sırasında eski patojenlerden kaçmış ve muhtemelen evrimleşmiş dirençlerini korumuş olabilirler, böylece istilacıları duyarlı konakçılar bulmaya zorlarlar." deniyor. Bununla birlikte ekip, modern konakçıların dirençlerini kaybetmiş olabilecekleri varsayımında da bulundu.

ZOMBİ GEYİK HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Hastalığın erken evrelerinde, etkilenen hayvanlar genellikle huzursuz ve istirahatsız bir davranış sergiler. Zombi geyik hastalığı ilerledikçe, hayvanlarda koordinasyon kaybı, titreme ve dengesizlik görülebilir. Ağızda aşırı tükürük üretimi ve yutma zorluğu gibi sorunlar ortaya çıkabilir. Hayvanlar zamanla zayıflayabilir ve kas atrofisi gelişebilir.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi