İstanbul Gündemi

20 kilometrelik hız artışı ölüm riskini 6 kat artırıyor

Kurban Bayramı dolayısıyla milyonlarca vatandaş bayram tatiline çıkmaya hazırlanırken, Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, her yıl yaşanan kazaların tekrarlanmaması için sürüş güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini hatırlattı.
20 kilometrelik hız artışı ölüm riskini 6 kat artırıyor
Haberler / Güncel
23 Haziran 2023 Cuma 19:21

Yol ve Trafik Güvenliği Danışmanı Özgür Şener, 2 saatte bir mutlaka 15 dakika molaların verilmesi ve bu molalarda aracın etrafında bir tur atılarak kontrollerin yapılması gerektiğini belirtti. Hıza dikkat çeken Şener, 20 kilometrelik hız artışının olası bir kaza halinde ölme riskini 6 kat artırdığının da altını çizdi.

“UĞRAYACAĞINIZ NOKTALAR BELİRLEYİN”

Üsküdar Üniversitesi İSG Uzmanı Öğretim Görevlisi Özgür Şener, Kurban Bayramı tatili için yola çıkacaklara sürüş güvenliği hakkında öneri ve uyarılarda bulundu. Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli konunun uyku olduğuna vurgu yapan Şener, “Seyahate çıkmadan önce mutlaka en az 8 saat dinlendiğinizden emin olun. Dinç bir vücutla seyahat etmek, seyir zevkiniz ve güvenliğiniz için çok önemli. Ayrıca seyahat öncesi gideceğiniz bölgenin yol, trafik, hava durumunu ve yol çalışma gibi durumları önceden kontrol edin. Kendinize mola yerleri planlayın ve acil durumlar için uğrayacağınız noktalar belirleyin” tavsiyesinde bulundu.

“KURALLAR BİZİ HAYATTA TUTMAK İÇİN VAR”

Trafik kurallarına uyulması konusunda hassasiyet gösterilmesi gerektiğini belirten Şener, “Şehir içi geçişlerde maksimum dikkat gösterin. Trafik polisi, zabıtası ile tüm ışıklı, yatay ve dikey işaretlemelere uyun. Unutmayın kurallar bizi hayatta tutmak için var. Tüm araştırmalar ve kaza analizleri hız artıkça tehlikenin artacağını kanıtlıyor. 500 kilometrelik bir yolda yapacağınız saatte 20 kilometrelik hız artışı size maksimum 40 dakika kazandırır. Olası bir kaza halinde ise ölme riskinizi 6 kat artırır” dedi.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi