İstanbul Gündemi

5 bin yıllık gelenek Ümraniye’de yaşatıldı

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Ekim 2022 Pazartesi 14:45

Şölene katılan aşıklar, çaldıkları bağlamalarıyla seyircileri mest etti. Aşık geleneğinin kaybolmaması, ilerleyen nesillere aktarılması amacıyla düzenlenen şölende 18 aşık hünerlerini sergiledi. Şölene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

“Biz aşıklar Anadolu‘nun dört bir yanından geldik”

Erzurumlu Aşık Temel Turabi, “Belediyemizin üçüncü yapmış olduğu etkinlik. Her yıl daha da büyüyerek devam ediyor. Ümraniye Belediye Başkanımıza ve bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür ediyoruz. Biz aşıklar Anadolu‘nun dört bir yanından geldik. Ben Bursa’dan geldim, Erzurumluyum. Kars‘tan gelen, Sivas‘tan gelen, her yerden gelen var. Çok güzel bir etkinlik oluyor. Aşıklık geleneği Anadolu’muzda UNESCO tarafından da korunan bir gelenek. Yaşatılması gereken somut olmayan kültürel miras. Elimizden geldiği kadar öldürmemeye çalışıyoruz bu geleneği. Genç aşıklarımızı yetiştirerek geleceğe hazırlıyoruz. 5 bin yıllık ata geleneği bu. Ümraniye’de olmaktan çok mutluyuz” dedi.

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi