İstanbul Gündemi

6’lı masada neler oluyor? Peş peşe açıklamalar

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
12 Ocak 2023 Perşembe 12:01

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “Genel başkanlar cumhurbaşkanı kadar imza yetkisine sahip olacaklar” açıklaması tartışmalara neden oldu.

Kürşad Zorlu Davutoğlu’nu yalanladı

İlk tepki masadaki ortak İYİ Parti’den geldi. Davutoğlu’nu yalanlayan İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, “Bu yaklaşımı doğru bulmayız. 6’lı masa böyle bir değerlendirme yapmadı” dedi. Meral Akşener ise soruları yanıtsız bıraktı. İki parti arasında daha sonra ayrı ayrı HDP tartışması da yaşandı. Genel Başkanların Cumhurbaşkanı ile aynı imza yetkisine sahip olması anayasaya aykırı olduğu eleştirilerine CHP ise ‘İrade yine cumhurbaşkanının olacak. Biz istişare vurgusu yapıyoruz. Bütün önemli kararlar istişare ile alınacak’ yanıtını verdi.

İYİ Parti-DEVA Partisi gerilimi

Tartışma yaratan bir diğer açıklama ise DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin’den geldi. Bu kez de İYİ Parti ile DEVA Parti arasında ipler gerildi. Şahin yaptığı açıklamada ‘HDP’nin açıklamış olduğu bir tutum belgesi var. Ortak çıkartılacak adaya destek olacakları yönünde emareler vardı. HDP’nin 6’lı masanın ortak çıkaracağı adaya destek vermiş olması son derece kıymetli olur’ ifadelerini kullandı. DEVA Partisi’nden gelen bu açıklamaya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özlale ise şu şekilde karşılık verdi: “Hoşumuza gitmeyen bir açıklama da DEVA Partisi Sözcüsünden geldi. HDP’nin tutum belgesini de 6’lı masa dikkate alacak demesi bana göre haddini aşmak”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi