İstanbul Gündemi

Adalar'da gerçeği aratmayan tatbikat

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Haziran 2022 Salı 11:33

Gerçek yangın senaryolarını aratmayan tatbikatta, yangın anında en kısa sürede nasıl müdahale edileceği, geniş alana yayılmadan yangının hangi yöntemlerle daha hızlı söndürüleceği test edildi.

121 personel, 26 kara aracı, 6 deniz aracı…

Yaz aylarının gelmesi ile artan hava sıcaklıkları beraberinde yangınları da getiriyor. Hem doğal yollarla çıkan yangınlara hem de dış etmenlerle çıkan yangınlara hazırlıklı olmak için Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve İstanbul Daire Başkanlığı Büyükada ve Heybeliada’da yangın tatbikatı yaptı. Tatbikata, İSKİ, Acil Yardım Ve Cankurtarma Müdürlüğü, İGDAŞ, Şehir Hatları A.Ş., Zabıta Daire Başkanlığı, Deniz Hizmetleri Müdürlüğü, Veteriner Müdürlüğü, İşletmeler Müdürlüğü’nün yanı sıra; AFAD, Orman Bölge Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Adalar İlçe Belediyesi, 112 Acil/UMKE, AYEDAŞ, 1. Ordu Komutanlığı, Kıyı Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Tarım Ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü katıldı. Toplam, 121 personelin katıldığı tatbikatta, 26 kara aracı ve 6 deniz aracı müdahalede bulundu.

Senaryo yangın ihbarı ile başladı

Tatbikat, senaryo gereği saat 11.13 sıralarında Büyükada İstasyonu santraline telefon ile Büyükada Yörü Ali Plajında yangın olduğu ihbarı üzerine Adalar Orman Yangını Operasyon Planı tüm birimleriyle harekete geçti. Gelen ihbar doğrultusunda Adalar Orman Yangını Operasyon Planında yer alan tüm operasyon ekipleri, bölgeye sevk edilerek yangın söndürme çalışmaları başlatıldı. Bölgeye gelen hem karadan hem de denizden yangına müdahale edildi. Senaryo gereği yangından etkilenen bir vatandaş ise olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansa teslim edildi. Yangından etkilenen hayvanlara da Veteriner Müdürlüğü ekipleri müdahale etti. Geçtiğimiz senelerde orman yangının geniş alana yayılmasını önleyen ‘Perdeleme yöntemi’ de test edildi. Perdeleme yöntemiyle yangına müdahale edilerek alevlerin önünü kapatılıp alevlerin başka bir yöne sirayet etmemesi engellendi.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi