İstanbul Gündemi

Ahmet Davutoğlu’nun İYİ Parti’ye teklifinin detayları belli oldu!

Geride kalan seçimlerin ardından İYİ Parti'den istifa eden Ahat Andican, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun İY Parti lideri Meral Akşener’e ‘seçimlere ortak girme’ teklifinin detaylarını açıkladı.
Ahmet Davutoğlu’nun İYİ Parti’ye teklifinin detayları belli oldu!
Haberler / Politika
3 Ağustos 2023 Perşembe 11:12

14 Mayıs'ta gerçekleşen Milletvekili Seçimleri'nin yankıları sürüyor. Siyasilerden seçimlere ve listelere ilişkin çarpıcı açıklamalar gelirken geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, CHP listelerinden girdikleri seçimlere dair dikkat çeken ifadeler kullanmış ve İYİ Parti'yi işaret etmişti.

“BİRLİKTE ŞEY YAPALIM FALAN AMA İSTEDİĞİ RAKAM ÇOK YÜKSEKTİ”

TV100 ekranlarında Kübra Par'ın sunduğu Farklı Açılar'da konuşan İYİ Parti'nin kurucularından ve 27. dönem İstanbul Milletvekili Ahat Andican, Davutoğlu'nun Akşener'e teklif götürdüğünü söyledi. Andican, o dönem Akşener ile konuyla ilgili bir görüşme gerçekleştirdiğini de belirtti. Andican, "Ben o dönemde sayın genel başkanla bir ön görüşme de yapmış olduğum için biliyorum. Sayın Davutoğlu böyle bir taleple geldi. Birlikte şey yapalım falan ama istediği rakam çok yüksekti. 40’ın üzerinde milletvekili istedi. İki parti bir araya gelirse 100’ün üzerinde milletvekili çıkarılacağı iddiasıyla geldi" şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU NE DEMİŞTİ?

Seçime, CHP listelerinden girerek Meclis'te 10 vekille temsil hakkı kazanan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, gazeteci Ruşen Çakır'ın yayınında "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti." demişti. Davutoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e 'ittifak' teklifinde bulunduğunu söyleyerek "Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İYİ Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP'ye oy vermez, beraber olalım' dedim. Bütün yolları denedim ben" ifadelerini kullanmıştı.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi