İstanbul Gündemi

AK PARTİ ÜMRANİYE İLÇE BAŞKANI MAHMUT EMİNMOLLAOĞLU YEREL BASIN İLE KAHVALTIDA BULUŞTU

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
27 Ocak 2021 Çarşamba 16:26

Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntıların Ümraniye’de de etkili olduğunu belirten Eminmollaoğlu, yaz aylarında yapılan şehirlerarası ziyaretlerin yayılmayı yeniden artırdığını söyledi. Yeni kurulan siyasi partilerin birçok üyesinin eski AK Parti kadrolarından olduğunu belirten Eminmollaoğlu, “Ümraniye özelinde AK Parti karşısında hiçbirinin şansı yok. Ekonomiyi düzeltip pandemiden de kurtulduğumuz zaman sabun köpüğü gibi giderler. Belki de seçimi bile göremeyecekler” dedi. Eminmollaoğlu, şunları söyledi:

“İSTANBUL’DA EN FAZLA ÜYEYE SAHİP İLÇE ÜMRANİYE’DİR’

“Bu görevi layığı ile yapma arzusu içerisindeyiz. Ümraniye‘deki en büyük avantajımız yıllardır burada olmamız. Bizler görev adamıyız, büyüklerimiz ne takdir ederse o şekilde görev alıyoruz. Ayrıca gayretli çalışmalarımızın sonucu İstanbul’un en fazla üyeye sahip ilçesiyiz. Bugüne kadar hiçbir göreve kendim talip olmadım. Pandemi birçok konuya engel oldu. Ama biz hiçbir toplantımızı ara vermedik. Biliyorsunuz kongre sürecindeyiz, kongrelerimiz devam ediyor. Elimden geldiği kadar bu davaya hizmet edeceğim. Her gün ilçede olan bir ilçe başkanıyım. Bunu da özellikle belirtmek istiyorum.”

“İPİN UCU YAZIN KAÇTI”

“Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere devletimiz pandemi sürecinde elinden geleni yaptı. Fakat bizler, vatandaş olarak bu işin ciddiyetini yeteri kadar algılayamadık. Yaz aylarında vaka ve ölü sayıları oldukça düşmüştü. Seyahatler konusunda Kaymakam Bey ile bizzat görüştüm; dedim ki “Taviz vermiyorsanız kimseye vermeyin. Yoksa insanlar bize geliyor.” Nihayetinde ilçe başkanıyım ben. Maalesef o dönemde çaya giden, fındığa giden derken yayıldı o dönemde. İpin ucu orada kaçtı bir kere.”

“TOPLU ULAŞIMI KULLANMAYI ÖĞRENMEMİZ LAZIM”

“Kişinin imar hakkı varsa belediyenin onu yasaklaması söz konusu olamaz. Kazım Karabekir Mahallesi, 2B statüsündeydi.  Allah razı olsun, Cumhurbaşkanımız oranın tapularını verdi ve ciddi bir emsal artışı oldu. Ama insanlar daha fazlasını istiyor. İnsanımızda bir doyumsuzluk var. Öncelikle bunu kendimizden atmamız lazım. Belediyelerimizin trafik düzenleme yetkisi yok. Bizim zabıtalarımız Ginger ile denetim yapıyordu, daha sonra bize yazı geldi bu sizin yetki alanınız dahilinde değildir diye. Maalesef belediye olarak kaldırmak zorunda kaldık Öncelikle sağlı sollu parklanmanın önüne geçmemiz gerekiyor. Otoparklar gün içerisinde yarı yarıya boş kalıyor. İnsanlarımıza araçlarını otoparklara çekmeyi öğretemedik. Gelişmiş ülkelerin tamamında aynı sıkıntılar var. Bu yıl geçen yıla oranla %50 daha fazla araç trafiğe çıkmış. Buna yol yapmakla yetişemezsiniz. Bu gelişmişliğin göstergesidir. Toplu ulaşımı kullanmayı öğrenmemiz lazım.”

“BUNLARI İFŞA ETMEK GEREKİYOR”

Gıda zamları hakkında konuşan Eminmollaoğlu, “Bu, spekülatörlerin yapmış olduğu,  afedersiniz ahlaksızlık ve fırsatçılıktan başka bir şey değil. Buna bir tedbir gelecektir diye düşünüyorum. Aslında bunları ifşa etmek gerekiyor. Sosyal medya çok etkili bir mecra. Şu anda Cumhurbaşkanımızın da gündeminde” dedi. 

“AZ OLUR ÇOK OLUR AMA HİZMETLER DEVAM EDER”

“Ümraniye 2004 yılından beri AK Partili belediyeler tarafından yönetiliyor bildiğiniz gibi. 13 buçuk sene ben de işin içerisindeydim. Ümraniye bir noktadan bir noktaya geldi. Belediyecilikte devam esastır. İnşallah yeni belediye başkanımız da üzerine koyarak devam edecektir. Ama son birkaç yıldır bütün belediyelerde ekonomik olarak bir daralma var. Pandemi ile beraber öncelikler de değişti. Büyükşehir‘i kaybetmenin de zararları var. Örneğin şu Meydan projesinin bitmesi lazımdı. Metroların bitmesi lazımdı. Ekrem Bey, Ümraniye‘ye geldiği zaman 2020 sonunda meydanın biteceğini söyledi. Ama şu anda faaliyet raporlarında 2021’in sonuna belki tamamlanacak diye bir ibare var Burada Ümraniye‘nin şansı nedir bazı hizmetler bakanlıklar tarafından tamamlanıyor Belediye önündeki otopark gibi yüzme havuzları gibi millet bahçesi gibi Az olur çok olur ama hizmetler devam eder.”

“BEN BORÇSUZ ÜMRANİYE BELEDİYESİ BIRAKTIM”

“Ben Ümraniye Belediyesi‘nde 13 buçuk yıl görev yaptım, bütçe bana bağlıydı. Görevi bıraktığım gün gidip vergi dairesinden borcu yoktur yazısı alabilirdiniz. Ümraniye Belediyesi olarak hiç kredi kullanmadık. Bir taraftan Büyükşehir‘in bizde olmayışı diğer taraftan da pandemi. Bütçe konusunda sıkıntı yarattı. Fakat hizmetler devam edecek. Etmesi lazım. Cari işler var, belediyeleri biraz zora soktu. Belediyemiz, Temmuz ayında borçlanma kararı aldı. Ama şu ana kadar kullanmadılar. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim, 2019 Mart‘ta borçsuz belediye bıraktım. Belediyelerin 3 tane ana gelir kaynağı vardır. Bunlardan bir tanesi İller Bankası’ndan pay gelir. İkincisi inşaattır. Üçüncüsü de vergi gelirleridir. Üsküdar‘da bir dönem emlak vergileri bizim 5 katımızdı.”

“BUNLARIN HEPSİ SABUN KÖPÜĞÜ”

“Türkiye genelindeki oluşumlara baktığımızda Gelecek Partisi kuruldu, Deva Partisi kuruldu, Türkiye Değişim Partisi kuruldu. Hepsine gidenler bizden. Ben olaya şöyle bakıyorum. Hırs ile siyaset yapılmaz. Gelecek Partisi‘nin birçok ilde il başkanlıklarında istifalar oluyor. Parti kurulduğu zaman, kurucular kuruluna baktım. AK Parti‘den gidenler, mevki makam bulamayanlar. Belki de seçime kadar gidemeyecekler. 6 ay öncesine kadar Tayyip Bey’i göklere çıkarıyordu. Ne oldu birden bire? İstanbul‘da AK Parti‘nin 22 tane ilçe başkanı değişti. Bize de deselerdi ki teşekkür ediyoruz. Ben de deseydim ‘AK Parti şöyle AK Parti böyle’ Bu ahlaki bir şey mi? Yeter ki biz hata yapmayalım. Biz görevimiz gereği sürekli sahadayız, Bizim işimiz bu, anlatmak. Ümraniye‘de günde ortalama 10 tane cenaze oluyor. Ertesi gün hepsini tek tek arıyorum. İnanın insanlar o kadar çok mutlu oluyor ki… İnşallah şu ekonomiyi de biraz toparlayıp pandemiden de kurtulursak, bunların hepsi sabun köpüğü gibi gider diye düşünüyorum”

 

“BİZİM DERDİMİZ ÜMRANİYE’NİN HUZURU”

“Biz bir teşkilatız. Tedbirli bir şekilde arazide işimizi yapmaya gayret gösteriyoruz. 6-7 Şubat‘ta Kızılay ile birlikte bir kan bağışı kampanyamız var. Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var fakat kan vereceğim deyip dışarı çıkabiliyorsunuz. Gençlik kollarımızın yine düzenlemek istediği bir program var. Polislerimize denetim noktalarında ikram yapacaklar. Ben her gün ilçeye gelen bir ilçe başkanıyım ve her gün arazideyim. Ak Sanayi Sitesi‘nde süregelen bir sıkıntı var. Oradaki 280 civarında esnafın 10-12 tanesi de gıda üzerine. Kapalı oldukları için çok ciddi bir sıkıntıdalar. Orası şu anda kayyumda ve bize ciddi şikayetler gelmeye başlamıştı. İnsanlara zulmediyorlar kiraları icraya veriyorlar falan… Ben şimdi bununla ilgilenmesem olur mu? Geçtiğimiz hafta gittik konuştuk. Şu anda bekliyoruz. Biz burada iktidar partisinin ilçe başkanlığı olarak herkesin her derdini dinleyip çözüm bulmaya gayret gösteriyoruz. Bizim derdimiz Ümraniye‘nin huzuru ve mutluluğu. Bunu yaparken de Cumhurbaşkanımızın gösterdiği istikamet üzerinde, neticede bir davayı ve misyonu temsil ediyoruz.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi