İstanbul Gündemi

AKILLARA ‘ÖDENEN BU PARALAR İSRAF DEĞİL Mİ?’ SORUSU GELİYOR

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Ekim 2020 Perşembe 12:29

İstanbul Büyükşehir Belediyesi‘nde geçtiğimiz yılki seçimlerden sonra Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık koltuğuna oturmasından itibaren aldığı kararlar ve uygulamalar bazı kesimleri rahatsız etti. Aynı zamanda bugüne kadar geçen zaman zarfında iştirak şirketlerinin yönetim kurulları ve ödenen maaşlar da ayrıca gündem maddesi oldu.

 

Basına yansıyan haberlerde ve sosyal medyada oluşan gündemlerde çoğunluğu CHP’nin içinden olan isimlerin aldığı maaşlar ve çalışma şekilleri bazı soru işaretlerini de beraberinde getiriyor.

Bahsi geçen 30 adet iştirak şirketinde yüzlerce yönetim kurulu üyesi bulunduğu iddia ediliyor. Öte yandan bu şirketlerde yönetim kurulu başkanlarına 15 bin TL, başkan vekillerine 11 bin TL, yönetim kurulu üyelerine 5 bin TL, genel sekreter yardımcılarına 12 bin TL ve daire başkanlarına 7 bin TL düzenli ödeme yapılıyor.

 

Ayrıca bazı personellerin toplantılara dahi katılmadığı, evrakların imza için evlerine postalandığı da iddia edildi. Vatandaşlar belediye iştirak şirketlerindeki bu uygulamanın büyük bir israf olduğunu düşünüyor. Yapılan bazı yorumlarda CHP’nin İBB dahilindeki bu uygulamalarının partiye zarar verdiği ve yıllarca CHP’yi hizmet etmiş isimlerin es geçildiği vurgulandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi