İstanbul Gündemi

Anketlerdeki seçim dezenformasyonuna dikkat!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
9 Mayıs 2023 Salı 14:45

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala her gün onlarca anket yayınlanırken, bu anketlerle ilgili kimi zaman akıllara ‘ne kadar doğru?’ sorusu geliyor.

“ENDİŞELERİ DE BERABERİNDE GETİRİYOR”

Anketler üzerinden dezenformasyon yapılabildiğine dikkat çeken Aktükün, “2023 genel seçim dönemine girdiğimiz bu günlerde sosyal medyada birçok seçim anketiyle karşılaşıyoruz. Ancak seçim döneminde önemli bir rol üstlenen seçim anketleri, her zaman güvenilir bilgi akışı sağlamıyor. Seçimler yaklaştıkça artan kamuoyu araştırmalarının, seçmenler için faydalı bir yönü olduğu kadar yanıltıcı bir boyutu da olabiliyor. Bu durum Türkiye’de seçim anketlerinin şeffaflığı ve güvenilirliği konusunda yaşanan endişeleri de beraberinde getiriyor” ifadelerini kullandı.

“ETKİN BİR ARAÇ OLARAK GÖZE ÇARPIYOR”

Aktükün, şu bilgileri de paylaştı: “Seçim dezenformasyonunun çok yoğun yaşandığı bu dönemde, halkın doğru bilgiye ulaşması daha büyük bir önem arz ediyor. Seçim anketleri, kamuoyunun nabzını ölçmek ve bir seçimin sonucunu tahmin etmek için kullanılan etkin bir araç olarak göze çarpıyor fakat güvenilir anket sonuçları elde etmek için; bu bilgilerin doğruluğu, anket metodolojisinin şeffaflığı, örneklem büyüklüğü, anketin zamanı gibi faktörlere dikkat edilmesi gerekiyor.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi