İstanbul Gündemi

Yerli gururumuz Anadol Metaverse dünyasındaki yerini aldı

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
6 Mayıs 2023 Cumartesi 18:39

Koleksiyondan 10 eser, Otokoç Metazone’da, Decentraland -111,10 koordinatlarında, yeni medya alanında da satın alma hizmeti vermeye başlayan Zer ve Türkiye'nin ilk ve tek sanayi müzesi Rahmi M. Koç Müzesi’nde sergileniyor.

NFT/WEB3 KATEGORİSİNDE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

1970'li yıllarda seri üretim için tasarlanan ve üretilen ilk yerli otomobil Anadol’un STC-16 modeli, geleceğin önemli teknolojilerinden blokzincirde RMKM-A Yansımalar olarak adlandırılan NFT koleksiyonuyla yeniden hayat buldu. Koleksiyon, yaratıcı medya tasarımlarını taçlandıran prestijli uluslararası ödüllerden MUSE Creative Awards kapsamında da bu yıl ilk kez açılan NFT/Web3 kategorisinde ödüle layık görüldü.

“TASARIMDAN UZAKLAŞMADAN YENİDEN CANLANDIRMAK İSTİYORUZ”

Projenin tasarımını üstlenen Begüm Aydınoğlu, “Anadol STC-16'yı dijital olarak yeniden yaşıyoruz. Bunu yaparken atmosferini, bizde yarattığı duyguları ve bıraktığı izleri tasarımdan uzaklaşmadan yeniden canlandırmak istiyoruz. Bu yüzden sadece arabayı gösteren bir NFT eserimiz yok; arabayı ve bizde yarattığı duyguları bütünsel olarak yansıtacak bir ortamımız var. Bu hayal, fiziksel dünyadaki eserlerle kullanıcı, sahip ve hatta müze tarafından kurulan ilişkiyi yeniden yorumluyor ve güçlendirmeyi hedefliyor” dedi.

“BU KATEGORİDE ÖDÜL ALAN DÜNYANIN İLK PROJESİ OLDUK”

Zer Genel Müdürü Serhan Turfan, “Zer olarak 2023 itibarıyla medya hizmetleri satın alma ekibimizle yeni medya olarak adlandırılan metaverse, blokzinciri ve Web 3.0 odaklı projelerde satın alma hizmeti sunmaya başladık. Bu hizmetimizin somutlaştığı ilk proje olan RMKM-A Yansımalar, dünya çapında 6.300'den fazla başvuru alan MUSE Creative Awards kapsamında ödüle layık görüldü. NFT/Web3 kategorisi bu yıl ilk kez açıldığı için, bu kategoride ödül alan dünyanın ilk projesi olduk” ifadelerini kullandı.

“EŞİTSİZLİKLERİN ORTADAN KALDIRILMASINDA ÖNEMLİ BİR ROL OYNUYOR”

Koleksiyona Otokoç Metazone’da ev sahipliği yapan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü İnan Ekici, “Metaverse dünyası herkese farklı alanlardan erişim imkanı sağlayarak eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasında önemli bir rol oynuyor. Biz de Otokoç Otomotiv olarak bu alanda sektörümüze örnek olacak uygulamalara imza atarken, bu gelişmenin hem Cumhuriyetimizin 100. hem de firmamızın 95. yılında hayata geçmesinden ötürü ayrı bir memnuniyet duyuyoruz” şeklinde konuştu.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi