İstanbul Gündemi

Asgari ücret için kritik gün! Asgari ücret belli oldu mu?

Player yükleniyor...
Haberler / Ekonomi
20 Aralık 2022 Salı 10:17

Türkiye’nin gözü kulağı bugün gerçekleştirilecek asgari ücret toplantısında. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugün yapacağı üçüncü toplantısının ardından asgari ücretin açıklanması bekleniyor. Kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacağı tahmin ediliyor. Peki asgari ücret ne zaman, saat kaçta açıklanacak? Asgari ücret 2023 ne kadar olacak?

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU 3. TOPLANTISINI NE ZAMAN YAPACAK?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, önümüzdeki sene geçerli olacak asgari ücret miktarını belirleyeceği üçüncü ve son toplantısını 20 Aralık 2022 Salı günü gerçekleştirecek. Asgari ücreti belirlemek için  işçi, işveren ve hükümetten 5'er kişilik yetkilerle beraber 15 kişi toplanacak.

Asgari ücret belirlenirken enflasyon baz alınacak. TÜİK verileri, Bakanlığın anketi, TÜRK-İŞ'in ve TİSK'in teklifi ile beraber bir sonuca varılması bekleniyor.

Asgari Ücret Komisyonu’nun 3. toplantısı saat 14:00'de başlayacak. Toplantı basına kapalı olacak. 

BAKAN BİLGİN AÇIKLAMA YAPTI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yapmış olduğu bilgilendirmede, bugün gerçekleştirilecek toplantının son toplantı olacağını belirtirken uzlaşma sağlanacağını ve işçilerin beklediği, işverenin de ödeyebileceği bir ücretin belirleneceğini özellikle vurguladı.

Bilgin, "Esas problem şudur. Enflasyon şartlarında emekçilerin enflasyonun baskısından onları kurtaracak bir ücret seviyesinin belirlenmesi. Bunun yanı sıra işverenin ödeyebileceği bir ücret seviyesinin belirlenmesi" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi