İstanbul Gündemi

Enflasyon farkı ne kadar? Memur maaş zammı ne kadar olacak?

Player yükleniyor...
Haberler / Ekonomi
6 Aralık 2022 Salı 14:29

Kasım ayı itibariyle yüzde 15,11 enflasyon farkı oluştu. Memur maaşı zammı için Aralık ayı enflasyon rakamları belirleyici olacak. Merkez Bankası yıl sonu tahmini memur zammı için yüzde 17.13 olacağını göstermişti.

MEMUR MAAŞ ZAMMI NE KADAR OLACAK?

Enflasyondaki artış yılın sonuna kadar aynı şekilde devam ederse memur ve memur emeklileri yüzde 17.35 işçi, esnaf ve çiftçi emeklileri yüzde 16.27 oranda zam alacak.

Merkez Bankası’nın yıl sonu tahmini zamların sırasıyla yüzde 17.13 ve yüzde 16.05 şeklinde gerçekleşeceğini göstermişti.

ENFLASYON FARKI NE KADAR?

Yüzde 84,39 olan enflasyon, memur ve emekliye yılın ikinci 6 ayı için verilen zam buhar oldu. Milyonlarca memur ve emeklinin şimdiden yüzde 15,11 oranda enflasyon farkı.

ENFLASYON ORANI NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu, kasım ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Ekim ayında yüzde 85,51 olan yıllık tüketici enflasyonu (TÜFE), kasım ayında yüzde 84,39 olarak gerçekleşti. Kasım ayında aylık enflasyon yüzde 2,88 oldu.

Kasım ayında baz etkisi devreye girdiği için enflasyon son 24 yılın zirve seviyesinden sınırlı da olsa gerilemiş oldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi