Ataşehir Belediye Meclisi 2021 yılı bütçe görüşmelerini tamamladı. AK Parti Grubu adına söz alan AK Parti Ataşehir Meclis Üyesi Av. Mustafa Naim Yağcı, belediyenin performansının çok düşük ve vizyonsuz olduğunu iddia etti. Yağcı, “Başkan bizlere, yaptıklarını yazmış. Bu performans programında yeni yatırım maalesef yok. Ataşehirliler’in beklentileri başka bahara kaldı. Ataşehir’in 2021 yılı bütçesinin, 2000 yılı öncesinden bir farkı yok. Yatırımlar ödenemiyor, Ataşehirliler avutuluyor. Ama borç yükü ve faiz durmadan artıyor” ifadelerini kullandı.
‘HER ZAMAN BİR MAZERETİNİZ VAR’
2021 yılı programının halkın beklentilerini karşılamaktan çok uzak olduğunu söyleyen Yağcı, “2021 performans programı; zorunlu belediyecilik hizmetleri dışında Ataşehir’in geleceğini inşa edecek, Ataşehir Belediyesi’nin vizyonunu sergileyecek, bir eser ve yatırımın bulunmadığı bir program. Temennimiz, o azıcık olan yatırımların Ataşehir’e kazandırılmasıdır. Başkanımızdan, Ataşehir’de yaptıklarını somut olarak bir bir saymasını istiyoruz. Ama on yıldır dinlediğimiz aynı şeyleri anlatmasın. Eskiden ‘iktidar bizde değildi’, şimdi de ‘ekonomi çok kötü’. Maşallah her zaman sığınacak bir liman bulabiliyorsunuz” diye konuştu.
‘BEN SORACAKKEN BENDEN HESAP SORULUYOR’
AK Parti olarak ilçeye yaptıkları hizmetleri sıralayan Yağcı, “Ataşehir’de en büyük problem imar dedik ve mücadele verdik. Biz plansız yer kalmasın dedik, siz emsalin ne olacağını tartıştınız. Ataşehir’in derdi, benim derdimdir. Halk size yetki verdi. Siz oyalanmaya devam edin. Ataşehir’de hesap verme makamında olanlar, hesap sorması gereken benden, hesap soruyorlar” dedi.
‘PARKLARDAKİ İŞGALCİLER KOLLANIYOR MU’
İlçe genelinde bazı parklarda açılan büfelerin kira sürelerinin 10 yıla uzatılması ile ilgili gündem maddesi hakkında konuşan Yağcı, “Bir yılda meclisimizi üç kez meşgul eden bir madde.Buna ortak olmamız elbette mümkün değil. Eğer yetki ve sorumluluk hissetseydiniz, buralar halkın nefes alacağı park ve yeşil alanlar olarak kalırdı. Batı Ataşehir’de de bazı yerlerde alelacele birileri bir şeyler yapıyorlar, sanırım kira ayrıcalığından faydalanmak istiyorlar. Soruyorum; Ataşehir’de kafanızı kuma gömerek mi geziyorsunuz? Zabıta kuvvetinizi kaçağı önlemek için mi, kollamak için mi kullanıyorsunuz? Bu teklifte kamu yararı nedir, açıklanmasını istiyorum. Beş yıl için seçilen meclis, on yıl için nasıl kiralama kararı verecek? Birileri buraları işgal edip buralardan para kazanacak, on yıllarını garanti altına alacak, Belediyemiz ise kendi elinin altındaki bu yerlerde halkın menfaatine uygun çalışmayı yapamıyor. Acziyetse buyrun acziyet! Parkın hemen karşısında bu işi yapan büfeler ile parklardaki işgalciler arasında da rekabet eşitsizliği oluyor. Bu nasıl bir anlayıştır?” dedi.
KAYACI: ‘BELEDİYE COVID’DE SINIFTA KALDI’
AK Parti Grubu adına söz alan ve 2021 yılı bütçe programı hakkında konuşan AK Parti Ataşehir Meclis Üyesi Fatih Kayacı, bütçelerin yatırıma yönelik yapılmadığını söyledi. Kayacı, “Belediyemizin son yedi yılında hedeflenen ve gerçekleşen hizmetlere baktığımızda 2 milyar 963 milyon TL ve bunun gerçekleşmesi 2 milyar 363 milyon TL. Ataşehir halkına birçok vaat verildi. Peki ne yapıldı? Belli başlı şeylerin haricinde, sıfır. Sürekli arsa satışı yapılmaya devam ediliyor. Vaat edilen metrekare bazlı projeler yapılabilecek mi? Bugüne kadar yapılan bütçeleri yatırıma göre değil, harcamaya yönelik yaptılar” dedi.
‘BU PARAYLA SALGINLA MÜCADELE OLMAZ’
Bütçede salgın ile mücadele için ayrılan paranın çok az olduğunu vurgulayan Kayacı, “COVID-19 yüzünden zor bir dönemden geçiyoruz. Belediyemizin bu konu hakkında yaptığı tek revize, sosyal yardım yapan personele hijyen kiti verilmesi. Sadece bu. Maske, hijyen ve temizlik en önemli konu iken temiz işleri bütçesinin sadece binde 3 artırılması akıllarda soru işareti bırakmaktadır. İlaçlama hizmetleri için ayrılan para günlük 2 bin 100 TL’ye karşılık gelmektedir. Bu parayla 425 bin nüfuslu Ataşehir’de neler yapılabilir, bilmiyoruz. Bu bütçe salgınla mücadele etmek için yapılmamış” şeklinde konuştu.
‘KİRALARI GÖZDEN GEÇİRELİM, TASARRUF EDELİM’
İlçenin 17 mahallesinde muhtarlıklarda sosyal yardım personeli olarak 43 kişi çalıştığını ve bunların maaşının belediye tarafından ödendiğini söyleyen Kayacı, “Fakat şehircilik ve imar ile ilgili birimlerde de aynı sayıda personel bulunuyor. 425 bin nüfuslu ilçede hiçbir denklem, şehircilik personelinden daha fazla olamaz. Burada bir soru işareti bulunuyor. Genç bir meclis üyesi olarak öneriyorum: Yapılan ihalelerdeki kiralamaları biraz daha ele almış olsanız, senede 5 milyon TL kiraya vermeyiz. Bunları dikkatle incelerseniz senede 20 milyon TL, on yılda 200-300 milyon TL kasamızda kalır. Yeni bütçemiz hayırlara vesile olsun” dedi.