İstanbul Gündemi

Avrupa’da utanç gecesi! 11 gol yedik

UEFA Konferans Ligi’nin 5. haftasında sahaya çıkan Fenerbahçe deplasmanda Nordsjaelland’a 6-1, Beşiktaş ise sahasında Club Brugge'a 5-0 mağlup oldu.
Avrupa’da utanç gecesi! 11 gol yedik
Haberler / Spor
1 Aralık 2023 Cuma 10:49

Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimiz Fenerbahçe ve Beşiktaş umduğunu bulamadı. Her iki ekibimiz de rakiplerine farklı mağlup olmaktan kurtulamadı.

Fenerbahçe averajla üçüncü sıraya geriledi

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H Grubu beşinci hafta maçında Danimarka'nın Nordsjaelland ekibine deplasmanda 6-1 mağlup oldu. Bu sonuçla temsilcimiz H Grubu'ndaki ikinci mağlubiyetini alırken, Nordsjaelland ise üçüncü galibiyetini elde etti. 5. hafta maçlarının ardından Nordsjaelland 10 puanla liderlik koltuğuna otururken, 9 puanda kalan Fenerbahçe averajla üçüncü sıraya geriledi.

TEK GOL BATSHUAYİ'DEN GELDİ

Fenerbahçe'nin Belçikalı futbolcusu Michy Batshuayi, Nordsjaelland karşısında takımının tek golünü atarken, bu sezon Avrupa'daki beşinci golünü kaydetti. UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemeleri'nde forma giydiği 5 maçta 2 gol atıp 1 de asist yapan Batshuayi, grup maçlarında ise üç kez fileleri havalandırdı. İstanbul'da oynanan maçlarda Nordsjaelland ve Ludogorets karşısında gol atma başarısı gösteren 30 yaşındaki futbolcu, Danimarka deplasmanında attığı golle gruplarda üçüncü kez gol sevinci yaşadı.

5. HAFTAYI SON SIRADA TAMAMLADI

UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasında bu sezon taraftarlarına galibiyet sevinci yaşatamayan Beşiktaş, D Grubu'nun 5. haftasında da 3 puana ulaşamadı. Bodo/Glimt mağlubiyetiyle Avrupa'ya veda eden Beşiktaş, Club Brugge ile oynadığı formalite maçında da Belçika ekibine 5-0 yenilerek Bodo/Glimt (2) ve Lugano maçlarının ardından bir mağlubiyet daha aldı. Beşiktaş bu yenilgiyle 5. haftayı son sırada tamamladı.

36 YIL SONRA EVİNDEKİ EN AĞIR MAĞLUBİYET

Club Brugge'a 5-0 yenilen Beşiktaş, 36 yıl sonra Avrupa kupalarında iç sahadaki en ağır yenilgisini aldı. O zamanki ismiyle Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükselen siyah-beyazlı ekip, 1987 yılında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'i İzmir'de konuk ettiği maçtan 5-0 mağlup ayrılmıştı. Beşiktaş'a, 36 yıl sonra Avrupa Kupaları'ndaki en farklı mağlubiyeti yaşatan takım Club Brugge oldu. Bu mağlubiyet ayrıca İnönü Stadı yıkıldıktan sonra inşa edilen Tüpraş Stadı'nda Beşiktaş'ın en farklı yenilgisi olarak kayıtlara geçti.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi