İstanbul Gündemi

Aynı Çorbalardan Sıkılanlar İçin Farklı Çorba Tarifleri

Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
15 Aralık 2017 Cuma 22:46

Çorbalar, kış mevsiminin vazgeçilmezi. Peki, hep aynı çorbayı içmekten sıkılmadınız mı? Yemektarifleri.com, kışın içinizi ısıtacak farklı çorba tarifleri sunuyor.

 

Kış aylarının en çok tercih edilen yemekleri arasında ilk sırada çorba yer alıyor. Havaların soğuduğu bugünlerde özlediğimiz çorbalar sofralarda yerini almaya başladı. Yemeğe çorba ile başlamanın daha sağlıklı olduğu pek çok kişi tarafından biliniyor. Farklı sebzelerin vitaminlerini bir araya getiren çorbalar, pek çok hastalığa da şifa oluyor.

 

50 bin farklı yemek tarifi ile sofraları baştan değiştiren Yemektarifleri.com, şimdi de farklı çorba tarifleri sunuyor. Geleneksel çorbaların dışında yeni lezzetler keşfetmeyi seviyorsanız ve aynı çorbalardan sıkıldıysanız, bu çorba tarifi listesi tam size göre. Pratik çorba tarifleriarasından seçtiğiniz çorbayı kolayca hazırlayabilir ve kış mevsiminde içinizi ısıtabilirsiniz.

 

 

Kestane Çorbası Tarifi

 

Malzemeler:

200 gram kestane

100 ml krema

Tereyağı

Zeytinyağı

50 gram şeker

Birkaç yaprak adaçayı

Tuz

Karabiber

Taze kekik

 

Yapılışı:

·Kestaneleri fırınlayın ve soyun.

·Adaçayını tavada sote edin ve kestaneleri ekleyin.

·Su ekleyin ve kestaneler yumuşayana kadar pişirin.

·Kestaneler piştikten sonra krema ekleyin ve 1 dakika daha kaynatın.

·Robot ile püre hâline getirin.

 

Kuru Fasulye Çorbası Tarifi

 

Malzemeler:

 

1 yemek kaşığı sıvı yağ

 

1 adet yemeklik doğranmış kuru soğan

 

1 diş sarımsak

 

2 buçuk su bardağı haşlanmış kuru fasulye

 

2 su bardağı tavuk suyu (ya da su)

 

2 su bardağı su

 

1 bağ ıspanak

 

1 yemek kaşığı limon suyu

 

Yapılışı:

·Bir tencerede soğanları sıvı yağ ile soteleyin.

·Sarımsakları da ilave edip 1 dakika kadar daha soteleyin.

·Fasulyeleri, su ve tavuk suyunu ekleyip 15 dakika pişirin.

·Çorbayı rondodan geçirin.

·Küçük doğranmış ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar yumuşayana kadar pişirin.

·En son limon suyunu ekleyin ve ocaktan alın.

 

Fırınlanmış Patates Çorbası Tarifi

 

Malzemeler:

 

4 adet büyük boy patates

 

50 gram tereyağı

 

2/3 bardak un

 

8 bardak süt

 

1 su bardağı rendelenmiş kaşar

 

1 tatlı kaşığı tuz

 

1 çay kaşığı karabiber

 

100 ml krema

 

Yapılışı:

·Patateslerin kabuklarını iyice yıkayın ve kurulayın.

·Patatesleri iyice pişene kadar 1 saate yakın fırınlayın.

·Bir tencerede tereyağını eritin.

·Unu 1 dakika kadar yağda kavurun.

·Sütü ekleyin ve topaklanmaması için iyice çırpın.

·Kaynayana kadar orta ateşte pişirin.

·Patatesleri ortadan yarın ve içlerini kaşıkla oyun.

·Patatesi, kaşarı, baharatları ekleyin ve karıştırın.

·10 dakika kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan almadan hemen önce kremayı ilave edin.

 

Badem Çorbası Tarifi

 

Malzemeler:

 

250 ml tavuk suyu

 

250 ml süt

 

1,5 yemek kaşığı tereyağı

 

1 yemek kaşığı un

 

130 gram çiğ badem

 

1/2 çay kaşığı yenibahar

 

Tuz, karabiber

 

Yapılışı:

·Bademlerden 2 yemek kaşığı kadarını ince ince doğrayın, kalanını rondodan un ufak olacak şekilde geçirin.

·1 yemek kaşığı tereyağını eritin.

·Kızınca unu ekleyip 2-3 dakika kavurun.

·Daha sonra un ufak olan bademleri de ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Önce sütü, ardından tavuk suyunu karıştırarak azar azar ekleyin.

·Yenibahar, tuz ve karabiber ekleyip çorbanızı kaynama noktasına getirin.

·Altını kısıp 10-15 dakika pişirin.

·Kalan tereyağı ile ince doğradığınız bademleri bir tavada kavurup çorbanın üzerini süsleyin.

 

Meksika Usulü Tavuk Çorbası Tarifi

Malzemeler:

3 parça tavuk göğsü

3 çay kaşığı acı sos

1 çay kaşığı acı biber

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Karabiber

Yarım kilo kabukları soyulmuş ve doğranmış domates

3 bardak tavuk suyu

1 bardak haşlanmış Meksika fasulyesi veya barbunya

2 kaşık domates salçası

1 orta boy soğan

1 kırmızı biber

Yarım bardak limon suyu

 

Yapılışı:

·Tavuğu tencereye alın.

·Acı biber, kimyon, tuz ve karabiber ilave edin.

·Domatesleri, tavuk suyunu, salçayı, fasulyeleri, biberi, soğanı ve acı sosu ilave ederek 1 buçuk saat kadar pişirin.

·Daha sonra limon suyunu ilave edin. Bu aşamada eğer suyunun az olduğunu düşünürseniz kaynamış su ilave ederek yarım saat daha kaynatın.

·Tavukları tencereden çıkarın, parçalayın ve tekrar tencereye alın.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi