İstanbul Gündemi

Bahçeli’den ilk seçim değerlendirmesi! ‘Demokrasi fethiyle egemenlik haklarını...’

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti genel merkezinde seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Bahçeli’den ilk seçim değerlendirmesi! ‘Demokrasi fethiyle egemenlik haklarını...’
Haberler / Politika
30 Mayıs 2023 Salı 09:57

Kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından kameralar karşısına geçen Bahçeli, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

İŞTE BAHÇELİ'NİN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

“Türk milleti bugün tarih yazmıştır, tezahür eden milli iradeye herkes saygılı duymalıdır. 14 Mayıs'ta yapılan seçimle Meclis'te çoğunluğu Cumhur İttifakı'na veren Türk milleti, 28 Mayıs'ta da Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanını seçmiştir. Milletimiz iftira ve inkar siyasetine prim vermemiştir. Milli geleceğimizin zafere müstehak olduğu da tescillenmiştir. Dünya karşımıza geçmiş ama Türk milletine sökmemiştir.”

“MİLLİ VE DEMOKRATİK ŞUURUN CANLILIĞINA İŞARET ETMİŞTİR”

“Bugün 85 milyon Türk vatandaşının tamamı kazanmıştır. Bugün kaybeden kötülerdir. Bugün yapılan seçimin Türkiye'ye hayırlı olmasını diliyorum. Türk milleti bugün tarih yazmıştır. Aziz vatandaşlarımızın katılımıyla seçimlerin 2. turu yapılmış, Sayın Cumhurbaşkanı 13. cumhurbaşkanımız olarak seçilmiştir. Türkiye'nin demokrasi standartlarında dünya çapında bir mukayese kazandığı belirginlik kazanmıştır. Türk demokrasisi ve siyaset tarihinde iki turlu bir seçimin ilk örneği yaşanmakla birlikte katılım oranının yüksekliği milli ve demokratik şuurun canlılığına işaret etmiştir.”

“TÜRK VE TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONUYLA BULUŞTURMA İRADESİ GÖSTERMİŞTİR”

“Türkiye'nin demokrasi standartlarında yüksek seviyeye ulaşması ve dünya çapında mukayese üstünlük kazandığı çarpıcı bir gerçek olarak belirginlik kazanmıştır. Aziz milletimiz demokrasi fethiyle egemenlik haklarını ve tarihi mirasını güçlü şekilde kucaklamış, kardeşlik hukukuyla varoluş namusunu koruyarak Türk ve Türkiye yüzyılı vizyonuyla buluşturma iradesi göstermiştir.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi