İstanbul Gündemi

Bakan Ali Yerlikaya o sayıyı açıkladı! 502 terörist etkisiz hale getirildi

Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 180 günde yapılan operasyonlarda 502 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.
Bakan Ali Yerlikaya o sayıyı açıkladı! 502 terörist etkisiz hale getirildi
Haberler / Güncel
5 Aralık 2023 Salı 10:45

Türkiye’de terörü bitirmekte kararlı olduklarının altını çizen Bakan Yerlikaya, terör örgütlerine ağır darbeler vurduklarını ifade etti.

BAKAN YERLİKAYA'NIN AÇIKLAMASINDAN SATIR BAŞLARI:

“Yapılan tüm operasyonlarda 502 terörist etkisiz hale getirildi. 53'ü ölü, 363'ü sağ, 4'ü yaralı, 82'si teslim… 3583 şüpheli gözaltına alınırken, 770'i tutuklandı, 684'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Etkisiz hale getirilen bu hainlerin 3'ü kırmızı, 1'i yeşil, 10'u turuncu ve 23'ü gri kategoride olmak üzere toplam 37'si sözde üst düzey teröristti. Türkiye Yüzyılı'nda teröre ve terörizme karşı mücadele vizyonunun esası, bitme ve tükenme noktasına gelen terörü, ülkemizin ve milletimizin gündeminden tamamen çıkarmaktır. Temel stratejimiz, terörizme karşı topyekûn bir mücadeleyi kurumsallaştırmaktır. İnşallah bu azim ve kararlılıkla terörün bütün uzantılarını vatanımızdan kazıyıp atacağız.”

FETÖ'YE GÖZ AÇTIRILMIYOR

“Devletimizin ve milletimizin içine haince sızan FETÖ'yle mücadelemiz de kararlılıkla devam ediyor. Hangi kılığa girerlerse girsinler, bu ihanet örgütünün tüm üyelerini de adalete teslim etmekte kararlıyız. Bu kapsamda, FETÖ'ye yönelik son 6 ayda 2 bin 839 operasyon yapıldı. 4 bin 482 şüpheli gözaltına alındı, 994'ü tutuklanırken, 933'ü hakkında adli kontrol kararı verildi.”

DEAŞ'AA BÜYÜK DARBE

“Terör örgütü DEAŞ'a yönelik 728 operasyon yapıldı. Bu operasyonlar sonucunda 98 terörist etkisiz hale getirildi. 1254 şüpheli gözaltına alınırken, 317'si tutuklandı, 255'i hakkında adli kontrol kararı verildi.

“OL TERÖR ÖRGÜTLERİNE YÖNELİK 200 OPERASYON YAPILDI”

“Sol terör örgütlerine yönelik 200 operasyon yapıldı. Bu operasyonlarda 9 terörist etkisiz hale getirildi, 404 şüpheli gözaltına alınırken, 31'i tutuklandı, 86'sı hakkında adli kontrol kararı verildi.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi