İstanbul Gündemi

Bakan Soylu'dan flaş 'Mülteci' açıklaması!

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
7 Ekim 2022 Cuma 13:31

Bakan Soylu, İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğünde düzenlenen İstanbul Göç Değerlendirme Toplantısı‘nın ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu. Bugün aldıkları kararlara değinen Soylu, bazı ilçelerin tüm yabancı oturumuna kapalı olduğunu dile getirdi.

İSTİSNA SÖZ KONUSUYSA…

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Bakan Soylu, ‘Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu, İstanbul‘da geçici korumaya zaten kapalıydı, tüm ikamet izinlerine kapandı. Yani artık bu ilçelerde yeni bir yabancı kaydı yapılmayacak. İstisnası ne? Öğrenciyse, o ilçedeyse üniversitesi, orayı kazanmışsa olabilir veya yatırımcı olarak ev almışsa bu olabilir.’ dedi.

’10 İLÇE YABANCI OTURUMUNA KAPALIDIR!’

Yabancı oturumuna kapalı olan ilçeleri aktaran Bakan Soylu, ‘Onun dışında bir de hastalık meselesi var. Yani aile bütünlüğü açısından sağlık meselesi. Onun dışında Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler ve Zeytinburnu yabancı oturumuna kapatılmıştır. Burada iki ilçemiz de önceden vardı, Esenyurt ve Fatih. Böylece Esenyurt ve Fatih‘le beraber 10 ilçe bundan sonra gelebilecek yabancı oturumuna, ikamete kapalıdır.’ diyerek basın açıklamasını sonlandırdı.

Edanur Aktürk - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi