İstanbul Gündemi

Bakırköy’de eylemlerin biri bitmeden, diğeri başlıyor!

Player yükleniyor...
Haberler / STK
25 Ekim 2021 Pazartesi 17:11

Bugüne kadar pek çok hak arama eylemine ev sahipliği yaptığı için Özgürlük Meydanı diye anılan Bakırköy Cumhuriyet Meydanı, şimdilerde bir yanında DİSK, diğer yanında ise Belediye-İş Sendikası‘na üye belediye işçilerinin hak arama mücadelesine ev sahipliği yapıyor.

Bakırköy Belediyesi’nde 36 yıldır yetkili Belediye-İş Sendikası, yapılmayan toplu sözleşme hakları ve Başkan Kerimoğlu’nun ’Sıfır Zam’ teklifi üzerine greve çıktı. Belediye binası önünde yapılan basın açıklaması sonrası halay çekerek greve başlayan işçiler, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” dedi.

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun göreve gelmesinin ardından, işçisinden memuruna, esnafından pazarcısına, halkından sivil toplum kuruluşuna bir çok kurum ve kuruluşun eylem yaptığı Bakırköy Meydanı’nın da, yaklaşık 3 yıldır yapılmayan toplu sözleşmeleri için 2 aydır grev çadırında hak arayışlarını sürdüren DİSK üyesi çalışanların ardından, Belediye-İş Sendikası’da greve çıktı.

“GREVE KATILANLAR İŞTEN ÇIKARILMAKLA TEHDİT EDİLDİ”

Eylemden önceki gün ilgili birim müdürlüklerinin işçileri arayarak eyleme katılanları işten çıkarmakla tehdit ettiği iddia edilirken, sabahın erken saatlerinde Bakırköy Belediye Başkanlık binası önünde toplanan işçiler, müzakere sürecinin dolduğunu ve artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyleyerek, “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı.

“GREVE BUGÜN BİTECEK GİBİ BAŞLADIK, BİR SÜRECEK GİBİ HAZIRLIKLIYIZ”

Greve bugün bitecek ama bir yıl sürecek gibi de hazırlıklı başladıklarını belirterek işçiler adına konuşan Belediye İş Sendikası Başkanı Savaş Doğan, Başkan Bülent Kerimoğlu’nun kendilerine ’Sıfır’ zam teklifinde bulunduğunu ifade ederek, sosyal haklarını alana kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi.

“BELEDİYENİN DEDİĞİ, ELİNİZDEKİ EKMEĞİN YARISINI İSTİYORUZ ANLAMINA GELİYOR”

Belediye-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Bayram Özkan’ın yaptığı basın açıklamasında, toplu sözleşme sürecinin bir an önce bitmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ancak sosyal haklar ve zam konusunda uzlaşamadıkları belediye yönetiminin kendilerini greve çıkmaya zorladığını belirtti.

“İŞÇİLER, EYLEM YAPAN TÜM İŞÇİLERE SELAM GÖNDERDİ”

Sendikanın iyi niyetli tutumuna rağmen belediye yönetiminin yüzde sıfır zam önerdiğinin altını çizen Özkan, 'Bu teklifle belediye ben sizinle anlaşmak istemiyorum hatta elinizdeki ekmeğin yarsını istiyorum demektedir. Yani anlaşma yok ister greve çıkın isterse ben ne veriyorsam onu kabul edin diyorlar biz bunu kabul etmedik' dedi.

Basın açıklamasının ardından halay çeken işçiler, sendika temsilcilerinin aksine, meydanda grev yapan DİSK üyesi işçi arkadaşlarına ithafen, birleşe birleşe kazanacaklarını ve tüm işçilerin haklarının verilmesi için mücadelelerini sürdüreceklerini söyleyerek, halaylar çekti.

Selvi Sarıtaç / İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi