İstanbul Gündemi

Başakşehir Belediyesi depremin yaralarını sarıyor

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Şubat 2023 Çarşamba 14:09

Depremin yaralarının sarılması adına yoğun mesai harcadıklarının altını çizen Belediye Başkanı Kartoğlu, Başakşehir Yeşilyurt Konteyner Kent’teki çalışmalardan bölgedeki yardım çalışmalarına kadar Başakşehir Belediyesi tarafından yürütülen tüm çalışmalarda incelemelerde bulundu.

BAŞAKAY afet bölgesinde

Depremin ilk adından itibaren hızlı bir reaksiyon göstererek afet bölgesine ulaşmak üzere ekiplerin yola çıktığını belirten Başkan Kartoğlu, “Gerekli kurumlar ile koordinasyonlarımızı sağladık. İlk etapta Başakşehir Arama Kurtarma Afet Yönetimi (BAŞAKAY) ekiplerimizi tam teçhizatlı arama kurtarma araçlarıyla deprem bölgesine gönderdik. 43 arama kurtarma personeli, 6 sağlıkçı, 4 elektrikçi, 8 mühendis ve tekniker ile 56 destek personeli bölgede çalışmalarını yürütüyor. Bir yandan arama kurtarma çalışmalarına katıldık, diğer yandan depremzedelerin barınma ihtiyaçlarını çözmek adına yoğun mesai harcıyoruz” dedi.

“Depremin yaralarını birlik ve beraberlik içinde saracağız”

Yeşilyurt’ta 320 ailenin barınma ihtiyacını karşılayacak konteyner kentin kurulması için çalışmalara hız verdiklerini söyleyen Kartoğlu, “Afet bölgesinde bir de şantiye alanı oluşturduk. 4 tır, 9 kamyon, 2 kamyonet, 1 ekskavatör, 4 lowbet, 4 bekoloader, öncü araç, 4x4 arazi aracı ve 4 binek aracımızla sahadayız. Farklı lokasyondaki konteyner kentler için zemin düzeleme, mıcır serme, taş döşeme ve altyapı çalışmalarına destek verme çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yine, 3 barınma çadırı, 3 lojistik depo, 3 mobil tuvalet, istirahat ve yemekhane amaçlı çadırlarının yanında iğne, serum tedavisi ve ilaç dağıtımı yapılan sağlık çadırı ile psikososyal destek çadırımızı bölgeye kurduk. Başakşehir Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla depremzede kardeşlerimizin yanındayız. Depremin yaralarını birlik ve beraberlik içinde saracağız” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi