İstanbul Gündemi

Başkan Altan Ertan’dan flaş açıklamalar! 'Oy oranımızı düşük gösterme çabasındalar!'

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
8 Ekim 2022 Cumartesi 16:13

İlçe Başkanlığında gerçekleştirilen basın buluşmasına İlçe Başkanı Altan Ertan’ın yanı sıra ilçe yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Başkan Ertan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Çalışmalarımızı ve teşkilatlanmalarımızı tamamlayalı 8 ay oldu ve sahaya indik. İlçe başkanlığı için yer kiralamamız bile uzun sürdü. Çünkü insanlar bu korku ikliminden dolayı yerlerini kiralamaya bile çekinir hale geldi. Bu zor süreçte yönetimimizi oluşturduk, arkadaşlarımızın birçoğu ilk kez siyaset yaptığı için siyasete alışma evresi yaşadılar. Basın mensuplarıyla daha önce bir araya gelmeliydik. Bunun için özür diliyorum. Fakat hem bahsettiğim süreçlerden dolayı sizlerle bugün bir araya gelebildik. Bundan sonraki süreçte kurumsal iletişim birimimiz faaliyetlerimiz hakkında sizleri bilgilendirecek. Sizlerin de bildiği üzere İl Başkanlığımızın öncülüğünde mavi yelekliler programımız var. 16 Ekim tarihinde de mavi yelekliler etkinliği Bayrampaşa’da gerçekleşecek. Sizleri de o programımıza davet ediyorum.”

“Ev buluşmalarına geçtiğimiz hafta başladık”

“Açıkçası Bayrampaşa’da ev ziyaretleri konusunda biraz geç kaldık. Ev buluşmalarına geçtiğimiz hafta başladık. Kadınlar siyasete girme konusunda çok muzdarip. Gerek ev işleri, gerek aile ortamı, gerekse erkek hegemonyası bunda çok etkili. Aramızda kadın arkadaşlarımız var ama iki mahallemizde kadın kolları başkanımız şuan yok. Birkaç aday isim var ve yakın zamanda atamayı yapacağız. Bir eve gittiğinizde yanınızda bir kadın siyasetçinin olması önemli. Ev hanımlarının kadın siyasetçilerle iletişimi daha farklı olabiliyor.”

“Devletimizi sevdiğimiz ve devamlılığını sağlamak için bir araya geldik”

“Hükümet ve kişiler gelip geçer ama devlet kalıcıdır. Seçimle bir hükümet gelir birtakım hizmetler yapar ve zafiyeti olursa da bazı isimler oradan ayrılır. Devlet adamlığı bunu gerektirir. Ayrıca devletin devamlılığı için de yeni oluşumların kurulması gerekir. Adnan Menderes CHP’den, Süleyman Demirel Adalet Partisi’nden, Refah Partisi’nden birkaç parti ve Erdoğan da bu partilerden birinden ayrılmıştır. AK Parti Genel Başkanına bir zamanlar oy vermiştik. DEVA Partisi’ne AK Parti’den yüzde 30’luk bir geçiş olmuştur ama bunların yüksek popülaritesi yoktur. Genel Merkez bazında da bazı görüşmeler olmuştur ama isim vermek doğru olmaz. Diğer geçişler daha kolay olmuştu. Çünkü vesayet dönemi vardı. Bu tarz dönemlerde geçişler çok kolay olur. DEVA Partisi kadroları zorlukların yaşanacağını, başlarına birtakım işler geleceğini bile bile bu yola çıktı. Bizler devletimizi sevdiğimiz ve devamlılığını sağlamak için bir araya geldik. Çocuklarımızın hürriyetini güvence altına almak, daha yaşanabilir bir Türkiye modeli inşa etmek istiyoruz. Mevcut Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ne ülkemize ne de adalet sistemine uygun değil. 6’lı masa ile birlikte Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi getirmek istiyoruz.”

“Saygı duyarım ve karşılarına da çıkmam”

“Taşın altına maddi ve manevi elini koymak isteyen arkadaşlarımız için kongre süreci açık. Gelirler ve aday olurlar. Bazı il ve ilçelerde iki adaylı kongreye gittik. Ben hepsine saygı duyarım ve karşılarına da çıkmam.”

“Ana akım medyada çok fazla yer alamıyoruz”

“Vatandaş, esnaf, dernek ve STK ziyaretlerinde partimizi, yol haritamızı, yapacaklarımızı, düşüncelerimizi anlatıyoruz. 21 adet yerel eylem planımız var. Bunlardan 11 tanesinin lansmanı yapıldı. Önümüzdeki ilk seçim genel ile alakalı olduğu için yerel seçim çalışmaları ikinci planda. Önceliğimiz DEVA Partisi’ni Türkiye genelinde iktidara taşımak. Özellikle ana akım medyada çok fazla yer alamadığımız için bizim hakkımızda halkımızın bazı konularda bilgisi yok. Bu yüzden anketlerde oyumuzu düşük gösterme çabasındalar. Telefon ile yapılan anketler çok sağlıklı değil. Rengini belli etmeyen insanlar anketlere katılmıyor. O kesim de kararsız olarak kayıtlara geçiyor.”

“Bu işe milli mücadele olarak bakıyorum”

“Bu işe milli mücadele olarak bakıyorum. Bu yola çıkarken her şeyi göze aldık. Dolayısıyla milli mücadeleyi yapanlar korkmaz. Geçmişte de korkmadık, şimdi de korkmuyoruz.”

“Genel Başkanımız Türkiye’nin 25 yılına damga vuracak”

“Genel Başkanımız ve DEVA Partisi Türkiye’nin 25 yılına damga vuracak. Tüzüğümüzde de yer alıyor. En fazla 2 dönem genel başkanlık yapılabiliyor. Dolayısıyla Genel Başkanımızın 10 yıl Türkiye’yi yöneteceğine inanıyorum. Geçmişteki başarılarını da tekrarlayacağını düşünüyorum.”

Göksenin Aktaş - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi