İstanbul Gündemi

BAŞKAN BABACAN´DAN ? 10 OCAK? KUTLAMASI

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
12 Ocak 2016 Salı 00:24

CHP Maltepe İlçe Başkanı Zeynep BABACAN 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Babacan Mesajında şunları söyledi: 

?Değerli Basın Mensupları,

Öncelikle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününüzü kutluyor, sevgiler sunuyorum. Geçmişten günümüze görevini başında şehit olan tüm basın emekçilerini saygı ve minnetle anıyorum.

Ülke demokrasilerinin en önemli gelişmişlik göstergesi basın özgürlüğü ve ifade hürriyetidir. Türkiye bu iktidar döneminde basın özgürlüğü sıralamasında maalesef 180 ülke arasında 154. sıraya gerilemiştir. Artık ülkemiz ifade ve basın özgürlüğü konusunda 3. Dünya Ülkeleri ile birlikte anılmaktadır.

Jinha Muhabiri Rojda OĞUZ´un Van´da tutuklanması ile hapiste ki gazeteci sayısı 33´e yükseldi.

Türkiye bu günü bu yıl gazetecilerin serbest bırakılması talepleri ile birlikte geçirecektir.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can DÜNDAR ve Ankara Temsilcisi Erdem GÜL´ün aralarında bulunduğu birçok gazeteci hakkında henüz iddianame bile hazırlanmış değildir. Yargılanan gazeteci sayısı 200´ü aşmış durumdadır.

Ülkemiz fikir özgürlüğünün emeğin ve gerçek demokrasinin baskılar altında kaldığı çok zor günlerden geçmektedir. Basın özgürlüğü sadece gazetecilerin görevini yapma hakkını değil, aynı zamanda vatandaşlarımızın da haber alma ve öğrenme hakkını ifade etmektedir. Her türlü farklı sesin susturulmaya çalışıldığı bir ülkede demokrasiden söz edilemez. Vatandaşların ülkemizde ve dünyada olup bitenler hakkında haber alma hakkı engellenmektedir.

Hangi gerekçe ve adla olursa olsun, gazetecilerin görevleri başında alı konulmasını, basında ayrımcılığı ve vatandaşın haber alma özgürlüğüne yapılan bütün engellemeleri kabul etmiyor, yapılan antidemokratik uygulamaların biran önce kaldırılması yönünde adımların atılmasını bekliyoruz.?

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi