İstanbul Gündemi

Başkan Baltacı, Derik Kaymakamı´nı Ağırladı

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
17 Eylül 2017 Pazar 00:05

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas´ı ağırladı.

Arnavutköy Belediyesi Yeni Yönetim Merkez´inde Başkan Baltacı´nın misafiri olan Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, Arnavutköy Belediyesi tarafından Derik´te yaptıracak kültür merkezi hakkında bilgilendirildi.

Arnavutköy Belediyesi olarak Dargeçit ve Derik´e Kültür ve Gençlik Merkezi çalışması başlattıklarını belirten Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı: ? Doğu ile batı arasında güçlü bağlar kurulurken, bizler de katkı sunmak istedik. Derik ve Dargeçit´in yeniden inşasına ve şehirlerin çehresinin değişmesine yardımcı oluyoruz. Her iki ilçemize de yaklaşık 2 dönüm arazi ve 700 m2´lik inşaat alanı içerisinde kültür ve gençlik merkezi kuruyoruz. İçlerinde 250 koltuklu çok amaçlı salon, kulis, engelli oturum ve seyir alanı, kütüphane, 4 adet derslik, bay-bayan mescit ve bir takım özel üniteler bulunuyor. Derik´teki kültür merkezimize kabul edilmesi durumunda Şehit Kaymakamımızın ismini koymayı planlıyoruz. Resmi prosedürler ve ihale çalışması tamamlandı. Her iki projenin de yakın zaman Derik ve Dargeçit´e kazandırılmasını hedefliyoruz? diye konuştu.

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas; Kardeş Arnavutköy Belediyesi tarafından Derik İlçesine yapılacak yatırmalar için Belediye Başkanı Haşim Baltacı´ya memnuniyetlerini ifade etti.

Derik Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hakan Kafkas, toplantı sonrası Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı´ya hediye takdim etti.

Şehit Kaymakam Safitürk Anısına Gezi Düzenlenmişti

Arnavutköy Belediyesi bundan dört ay önce de Mardinli çocuklar için Şehit Kaymakam M.Fatih Safitürk anısına 3 günlük gezi düzenlemiş,  Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı´nın misafiri olarak İstanbul´a,  Derik´ten gelen 150 öğrenci  rehber eşliğinde YTÜ ve İTÜ´yü gezerek bilgi almış, Dolmabahçe, Beşiktaş, Fatih Cami, Eyüp Sultan Cami, Sultanahmet Camii ve Topkapı Sarayı gibi tarihi turistik mekânları gezmiş ve tekne turu ile ilk kez İstanbul Boğazı´nı görmüşlerdi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi