İstanbul Gündemi

Başkan Genç: ‘Kazanacak adayla seçime gitmek için kararı yeniden gözden geçireceklerine inanıyorum’

CHP Parti Meclisi tarafından 4. kez Sarıyer Belediye Başkan Adayı gösterilmeyen mevcut Başkan Şükrü Genç, konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Genç, “Kazanacak adayla seçime gitmek için kararı yeniden gözden geçireceklerine inanıyorum” dedi.
Başkan Genç: ‘Kazanacak adayla seçime gitmek için kararı yeniden gözden geçireceklerine inanıyorum’
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Şubat 2024 Çarşamba 17:23

Belediye binası önünde düzenlenen basın açıklamasına katılan Sarıyerliler, ‘Dik dur eğilme, Sarıyer senin’, ‘Şükrü Genç neredeyse biz oradayız’ ‘Sarıyer giderse İstanbul gider’, ‘Sarıyer’in başkanı Şükrü Başkan’ sloganları attı.

ŞÜKRÜ GENÇ’İN AÇIKLAMALARI ŞÖYLE:

Son zamanlarda özellikle Hatay’dan sonra bende ağlama sendromu başladı. Bu kadar ilgi ve sevgi karşısında gözyaşlarımı tutamam. Bu alana her kim geldiyse canımızdır, dostumuzdur. Hoş geldiniz. Böyle bir basın açıklaması yapmamız gerekiyordu.

“SARIYER’İ SARIYERLİYLE YENİDEN İNŞA ETTİK”

“Bundan tam 15 sene önce, %27 oy oranı ile başladığımız yolculuğu 2009 seçimlerinde %37, 2014 yılında %52, 2019 yılında ise %60’lara taşıdık. Bir çocuğun doğumundan 15 yaşına gelişi gibi Sarıyer’i birlikte büyüttük. Her kesimden verilen bu oy için tüm Sarıyer’e teşekkür ederim. Sarıyer’de yirmi yıl sonra kurduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarını, yaşamı temel alan yerel yönetim anlayışımızla, yaşamın her alanında sadece partililerimizin değil herkesin gurur duyacağı örnek bir yapıya dönüştürdük. Kimseyi sorgulamadan, ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, sadece insan odaklı yaklaşımla ve yatırımlarla Sarıyer’i Sarıyerliyle yeniden inşa ettik.”

“SARIYER’E OLAN TARTIŞMASIZ SEVDAM”

“Sarıyerlilerin desteği, çalışma arkadaşlarımın emeğinden oluşan ve her birinin ayrı ayrı hikâyesi bulunan binlerce eser, çalışma ve projeye imza attık. Sadece Sarıyer değil, ülkemizin dört bir yanına da yetişmeye çalıştık. Deprem, sel ve yangın felaketleri yaşanan her bölgemizde var olduk, yaraları sarmaya destek olduk. Bütün bunları yaparken tek bir motivasyon kaynağım vardı: o da ülkeme ve Sarıyer’e olan tartışmasız sevdam. Çalışma arkadaşlarımla birlikte on beş yıl emek harcamış, alın teri dökmüş, büyük mücadele ortaya koymuş bir belediye başkanı olarak adaylık sürecimin sonucunu televizyon ve sosyal medyadan takip ederek öğrenmek zorunda kalmış olmam 100.yılını geride bırakan partimizin kültürüyle bağdaşmamaktadır. Aday belirlemenin objektif ve tutarlı bir şekilde kamuoyu yoklamalarına bağlı olarak yapılmadığı da ortadadır. Çünkü bu süreçte yaptırdığımız 2 anket çalışması Sarıyerlilerin tercihi ile yeniden seçileceğimizi açıkça ortaya koyarken, buradan soruyorum! Hangi anket sonucu böyle bir kararın alınmasına neden oldu?”

“SARIYER BU SÜRECİ HAK ETMEDİ”

“Sarıyer’de sadece partililerimizin oylarıyla değil çok farklı kesimlerden, siyasi görüşten insanlarımızın desteği ile biz bu noktaya geldik. Sarıyer’in birleştirici gücüyüz. Tüm bu nedenlerle yaşatılan haksızlıkların değerlendirmesini başta Sarıyerli komşularım olmak üzere sağduyulu her vatandaşımızın vicdanına bırakıyorum. Anne ve babalar bir evlat yetiştirmenin zorluğunu, harcanan emeği çok iyi bilirler. İşte bizim için de bütün süreçlerini planladığımız, ilmek ilmek işleyerek geliştirdiğimiz toplumun tüm kesimlerinden oy alarak huzur ve hoşgörü kenti yaptığımız bir Sarıyer var. Yıllardır mahalle sakinlerimizle birlikte verdiğimiz mücadele sonucunda, gecekondu mahallelerimizin başta mülkiyet olmak üzere temel problemlerinin çözüldüğü Sarıyer’i en doğru şekilde ranta mahkûm etmeden yerinde dönüşüme hazırlamak gerekiyor.”

“SARIYER BUNU ASLA KABUL ETMEZ”

“Çalışma arkadaşlarım ile bu dönüşümü halktan yana çözümlerle gerçekleştirmek üzere 2009’dan bu yana altyapı çalışmalarını yaptık. Bölge İmar planları revizyonlarını tamamladık ve uygulamaya hazır hale getirdik. Siyasi hesaplaşmaya dönüştürülen aday belirleme süreci Sarıyerlilerin kaygılarını, beklentilerini ve önceliklerini görmekten çok uzaktır. Yapılan atama da bunu açıkça göstermektedir. Hiçbir siyasi hesaplaşma Sarıyer’den ve Sarıyerlilerden kıymetli değildir. Ve Sarıyer bunu asla kabul etmez. Demokrasi ve toplumsal mücadelem devam ediyor. Sarıyerlilerle birlikte sevgi büyüten kocaman bir aile olduk. İlçemizin birleştirici gücü olmayı başardık.”

“ENDİŞELİYİM”

“Şimdi 15 yıllık evladım Sarıyer’in geleceğinden endişeliyim.

Sarıyer’in kaybedilmesinden endişeliyim.

● 2009’da hazırladığımız Sarıyer Kalkınma Eylem Planı ile başlattığımız orta ve uzun vadeli projelerin tamamlanmamasından bir mühendis olarak endişeliyim. Çünkü planlama liyakatli ellerde yapılabilir ve uygulanabilir.

● Devam eden mülkiyet çözüm sürecinin tamamlanmamasından endişeliyim.

● Yerinde dönüşüm istediğimiz gecekondularımız için, avucumda tuttuğum ranta açılmasına izin vermediğimiz tüm alanlar için endişeliyim.

● Oluşturduğumuz birlik ve beraberlik ortamının bozulmasından endişeliyim.

● Sarıyer Akademi’de okuyan on binlerce evladımızın geleceği için endişeliyim.

● SAGEM’lere, kreşlere çocuklarını bırakan anneler için endişeliyim.

● Yavrusu ve yuvası için çırpınan kadınlarımız için endişeliyim.

● 30 yıl sonra sokağa çıkan annelerin engelli çocuğu için endişeliyim.

● Sarıyer’e 40 yıl sonra devlet olarak Şükrü Genç geldi diyen komşularım için endişeliyim.

● Alınan bu kararın siyasi intihar olduğundan endişeliyim.

● Cumhuriyet Halk Partisi; partiden ziyade ata baba yadigarı, genç nesillere aktarılması gereken kültürel bir birikimdir, partimizin kuruluşundan şu güne dek en büyük iddiası parti içi demokrasinin işletilmesi ve halkın taleplerinin ön planda tutulmasıdır. Parti organları birbirini denetleyen ve yapılan veya yapılması muhtemel hataları önleyici mekanizmalar olup, şeffaf ve halka hesap verecek şekilde oluşturulur. Ancak Sarıyer ilçemizin Türkiyenin demografik zenginlik bakımından tek örnek bölge olduğu, birbiriyle barışık yaşamaya alışmış yurttaşların siyasi mülahazalardan izole kaldığı ancak mahalli geçmiş ve köprü vazifesi gören Sarıyerli kimliği ile kapsayıcı rol oynayan kişileri benimsediği, zorlama ile tepeden inme kişilere sert tavır aldığı gerçeği partimiz üst kurullarınca yeterince anlaşılamadığından endişeliyim.

● Ne Sarıyer ne de Sarıyer halkı kurtarılmış bölge veya müstahkem bir kale değildir. Burada ilişkiler köklü ve duygusaldır. Bunun en net örneği Başkanlık yaptığım 3 dönem en büyük kanıtıdır. Zira hiç bir parti oyunu artırarak 3 dönem Sarıyerde üstünlük sağlayamamıştır. Şahsım vasıtasıyla elde edilen bu kazanımların görülmemesi en hafif tabirle akıl tutulmasıdır. Sarıyer halkının feraseti çok yüksektir, bunuda tarihe çok net bir not bırakacak şekilde 31 Martta gösterileceğinden endişeliyim. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına Sarıyer başka bir iktidarla mı yola devam etsin? 15 yıllık senin, benim hepimizin emekleri boşa mı gitsin? İşte bütün bunlar ve daha fazlası için endişeliyim! Ben partime tüm bağlılığımla 15 yıldır Sarıyer halkına durmaksızın hizmet ettim. Ve bununla gurur duyuyorum.

“UMUT EDİYORUM”

“● Parti yönetimimiz kazanacak adayla seçime gitmekten yana tercih kullanacaktır.

● Umut ediyorum, parti yönetimimiz Sarıyerlilerin sesini duyacaktır.

● Umut ediyorum, parti yönetimimiz doğru saha ölçümlerine göre hareket edecektir.

● Umut ediyorum parti yönetimimiz Sarıyer ve İstanbul’u kazanmak için en doğru adayı belirleyecektir.

Tüm bu tespitler doğrultusunda, sahadan gelen ölçümler ve talepler dikkate alınarak bu kararın partimizce yeniden gözden geçirilmesini Sarıyerliler adına talep ediyorum.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi