İstanbul Gündemi

Başkan Karaçam: ‘29 Ekim Türk milletinin sarsılmaz inanç ve kararlı duruşunun müstesna nişanıdır’

İYİ Parti Ümraniye İlçe Başkanı Yüksel Karaçam, Cumhuriyetin 100. yıldönümü münasebetiyle paylaştığı mesajında “‘29 Ekim Türk milletinin sarsılmaz inanç ve kararlı duruşunun müstesna nişanıdır” dedi.
Başkan Karaçam: ‘29 Ekim Türk milletinin sarsılmaz inanç ve kararlı duruşunun müstesna nişanıdır’
Haberler / Politika
28 Ekim 2023 Cumartesi 12:31

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ, KENETLENİŞİN, DİRİLİŞİN VE YÜKSELİŞİN HÜR VE GÜR SESİDİR”

“Mazinin mirasını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün inancıyla âtinin ülküsüne dönüştüren, milletimizin iradesi ve mücadelesiyle tescillenen cumhuriyetimiz, bugün 100 yaşındandır. Kutlu olsun, bin yaşasın! 29 Ekim 1923’ten günümüze, Türkiye Cumhuriyeti, binlere yıldır tarih sayfalarını altın harflerle süsleyen Türk milletinin sarsılmaz inanç ve kararlı duruşunun müstesna nişanıdır. Milli egemenliğin istikrarı, iradesi ve itibarıdır.  Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile birlikte vesayet ağırlıklarından kurtulan Türkiye Cumhuriyeti, kenetlenişin, dirilişin ve yükselişin simgesi olarak küresel dünya düzeninde hakikatin hür ve gür sesidir.”

“CUMHURİYET COŞKUSUNU YÜREKLERİMİZDEN EVLERİMİZİN BALKONLARINA, ŞEHRİMİZİN CADDELERİNE, MEYDANLARINA HEP BİRLİKTE TAŞIYORUZ”

“Aziz milletimiz, 100 yıldır yaşadığı buhranlar, acılar, darbeler, terör olayları ve işgal girişimlerine rağmen Cumhuriyetimize ve tarihimizin derinliklerinden bugünlere köklü bir gelenekle ulaşan milli emanetlerimize; milli hafızalarımıza kazınan Devlet Ebed Müddet anlayışıyla sahip çıkmıştır. Bugün bu anlayış ile cumhuriyetimizi bize emanet eden şehit ve gazilerimizin vuslat bulduğu kutlu ruhtan aldığımız ilham ile Cumhuriyetimizin 100. yıl gurunu hep birlikte paylaşıyoruz. Cumhuriyet coşkusunu yüreklerimizden evlerimizin balkonlarına, şehrimizin caddelerine, meydanlarına hep birlikte taşıyoruz. Bu inanç ve duygularla; başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçip ahirete göç eden tüm kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gurur abidesi gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi