İstanbul Gündemi

Başkan Öztekin Kağıthane’ye bir park daha kazandırdı

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
26 Temmuz 2022 Salı 12:09

Kâğıthane Belediyesi tarafından yoğun bir şekilde yeşillendirilen ilçeye yeni bir park daha kazandırıldı.

Farklı etkinlik alanlarını içinde barındırıyor

Üç buçuk dönüm bir arazi üzerine inşa edilen park, çocuk oyun aletleri, basketbol sahası ve evcil hayvan gezdirme alanı barındırıyor. Parkın bin 400 m2’sini yeşil alan oluşturuyor. Çocuklar için 300 m2’lik oyun alanı, gençler için basketbol sahası, yetişkinler için fitness bölümü ve yürüyüş parkuru yer alıyor. Ailelerin şehrin içinde doğal bir ortamda vakit geçirebilmeleri için parka birçok kamelya konumlandırıldı. Çam, servi, katalpa, kurtbağrı, leylandi ve oya ağaçları ile süslenen park her yaştan vatandaşın oyun oynamasına, spor yapmasına ve dinlenmesine imkan sağlıyor.

Bakan Karaismailoğlu’ndan Başkan Öztekin’e teşekkür

Karaismailoğlu parkın açılış töreninde yaptığı konuşmada, şehirlerin sosyal, kültürel, mimari zenginliği ile kimlik kazandığını ve bunları yansıttığını, AK Parti’nin de bu perspektifte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde çalıştığını ifade etti. Başarılı çalışmaları nedeniyle belediye başkanı Mevlüt Öztekin’e teşekkür eden Karaismailoğlu, halkın ihtiyaçlarını iyi tespit ederek, derdiyle dertlenmek düsturuyla hareket edildiğini söyledi. İstanbul’un belediyecilik olarak Recep Tayyip Erdoğan döneminde adeta çağ atladığını belirtti. İstanbul’a yapılan alt yapı ve ulaşım çalışmalarından bahsederek “İstanbul’a hizmet konusunda biz ancak kendimizle yarışırız” dedi.

Mevlüt Öztekin: “53 projemizin yüzdec90’ını tamamladık”

Kağıthnane‘deki projelerine değinen Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, başından itibaren söz verilen 53 proje çerçevesinde sürdürdükleri çalışmalardan biri olarak ilçede yoğun bir yeşillendirmeye gittiklerini söyledi: ‘‘ Kağıthane Meydanı’nı 40 bin metrekarelik botanik bir bahçeye dönüştürdük. Mevcut parklarımızın tamamını yenilerken yenilerini de bir bir açıyoruz. Bugüne kadar 25 bin fidanı toprakla buluşturduk. Şimdilerde yapımı devam eden Bisiklet Yolu ve Yeşil Koridoru da yakın zamanda hizmete açacağız. Seçim öncesi söz verdiğimiz 53 projemizin yüzde 90’ını tamamladık‘‘ diye konuştu.

Haber Merkezi-İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi