Tuzla Belediyesi Ay Yıldız Sosyal Tesisleri'nde gerçekleşen sahur programına Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın yanı sıra belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
“SİZİN GÜCÜNÜZ SAYESİNDE VATANDAŞA KARŞI ÜSTLENDİĞİMİZ GÖREV GEREĞİ EN KISA SÜREDE HİZMETİ GÖTÜREBİLİRİZ”
Gazeteciliğin temel görevi halkı bilgilendirmek ve yöneticileri hizmet noktasında yönlendirmek olduğunun altını çizen Başkan Yazıcı, “Öncelikle bu davetimize icabet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Bir hekim olarak gazeteciliğin çok zor bir meslek olduğunu birçok yerde anlatmaya çalışıyorum. Demokrasilerde 3 kuvvete ek olarak 4. güç medya denir. Siyasete başladığım yıllardan itibaren medyayı her zaman önemsedim. Basının yalnızca halk için değil, yöneticiler için de çok kıymetli olduğunu daima vurguladım. Sizin bilgileriniz bizim hareketlerimizi ve çalışmalarımızın nasıl olacağı, sorunların çözümü hususunda yol haritası sunuyor. Bizim için teşhis ve tedavi önemlidir. Nasıl ki doktor sizi muayene eder ve teşhis koyarsa, toplumdaki sorunlar ve yapılması gerekenler tespit edilip çözüm üretilmeli. Dünyanın hiçbir yerinde mükemmel ve sorunsuz toplum olamaz. Muhakkak daha iyisini yapmak için birlikte çalışacağız. Medya da toplumdaki ağrıyı örtmemesi, onu dile getirmesi lazım. Fakat ortaya çıkartılan bu soruna iyi teşhis koyarsanız tedavisi mümkün olabilir. Doğru teşhis için de yöneticilerin halk ile iç içe olması gerekir. Bir grubun, düşüncenin, derneğin, platformun derdini her zaman alamayabiliriz. İşte tam da burada 4. güç dediğimiz basın devreye giriyor. Sizin gücünüz sayesinde vatandaşa karşı üstlendiğimiz görev gereği en kısa sürede hizmeti götürebiliriz. Şahım ve bilgilendirdiğiniz halkımız adına sizlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“MESLEĞİNİZİ HAKKIYLA YAPTIĞINIZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM”
“Gerçek gazeteciliğin meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde bir kez daha görüldüğünü söyleyen Yazıcı, “Verilen bilgilerin nasıl olumlu veya olumsuz sonuçlara yol açtığına şahit olduk. Yanlış bir bilginin, söylemin, paylaşımın sadece işine odaklanmış görevlilerin işini etkin bir şekilde yapamadığı gibi ortaya olumsuz sonuçlar koyan süreçlere götürdüğüne tanık olduk. ‘Baraj patladı’ dedikodusunun yayıldığı günleri hatırlayın. Herkes arama kurtarmayı bırakıp farklı noktalara gitti. Yollar alt üst olmuştu. Sosyal medyada ‘haberci’ diye geçinenlerin gerçek gazetecilerden ayrılması gerekiyor. Bu anlamda gerçek gazeteciliğin altını çizmek istiyorum. Halkı doğru bilgilendiren ve yöneticileri doğru zamanda uyaran kişiler gerçek gazetecilerdir. Mesleğinizi hakkıyla yaptığınız için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi