İstanbul Gündemi

BATTAL İLGEZDİ; ‘SİZ ATAŞEHİR’DE DEĞİL UZAYDA YAŞIYORSUNUZ’

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
9 Ocak 2021 Cumartesi 09:47

Belediye Başkanlığı görevinde 12. yılını doldurduğunu belirten Battal İlgezdi, 10 yıl AK Parti’nin yönetimindeki İBB’den hizmet alamadığını belirterek “Ekrem Bey çok adil bir şekilde bütün belediyelere eşit davranıyor. Hiçbir belediye başkanını ayırt etmiyor. İşte herkesin yüzü burada, 25 yıldır bu kenti ben mi yönettim. Deyin ki Büyükşehir Belediyesi olarak şu işi yaptık. Soruyorum hangi iş yaptınız?” diyerek şöyle devam etti; “Evet, 10 yıldır ben burada hizmet alamadım. Çünkü Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak buraya hizmet vermediniz. Hiçbir sorunu çözmediniz, Hatta tam tersine ilçedeki Kültür Merkezi inşaatını durdurdunuz, ayıptır. Ben kendime mi iş yapıyorum? Burada bir Kültür Merkezi yapıyoruz ama yapılmıyor gerekçesi Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesi olmamız. Öyle bir anlayış tarzı yok, önce iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batıracaksınız.

‘SİZ KENDİ SEÇMENİNİZE BİLE ZULÜM EDİYORSUNUZ’

“Bakın arkadaşlar planın ve mülkiyetin siyaseti olmaz siz buralarda planın ve mülkiyetin siyasetini yaptınız, ayıptır. Vatandaşlar gelmiş gecekondu mahallelerinden ev almışlar, yıllardır imar planı bekliyorlar. 1980 itibariyle Mustafa Kemal Mahallesi, Aşık Veysel Mahallesi, Barbaros Mahallesi ve Yeni Çamlıca Mahalleleri oralar da imar bekliyor. İşin ilginç tarafı sevgili basın mensupları bu imar bekleyen vatandaşların yüzde sekseni AK Parti‘ye oy veren vatandaşlar, işte bunlar kendi seçmenlerine zulüm ediyorlar. İmarın AK Partilisi, CHP’si olmaz vatandaş gariban gelmiştir, gidip oyunu kullanıyor. Oyunu hangi partiye verirse versin biz yöneticilerin görevi buralardaki sorunları çözmektir. Ama işi politikaya, ideolojiye dökerseniz, bizlerden de cevabınızı alırsınız. Arkadaşlar hiçbir Cumhuriyet Halk Partili Belediye ye bir çivi çakmadınız. Sadece burası değil daha önce 12 CHP’li Belediye Başkanı vardı, onlara da bu konuda bir yardım yapmadınız”

‘DAHA ÜÇ YILIMIZ VAR ACELESİ YOK’

“Ayrıca elinizde imar planı yetkisi olmasına karşın o yetkiye de kullanmadınız. Peki bunu neden kullanmadınız? Çünkü imarları şimdi çıkarmayalım, seçim dönemi bitsin ondan sonra yaparız anlayışı. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Buradan sonra geçmiş olsun! Ömür boyu burada bir daha seçim alma şansınız yok. Ne oldu 20 bin fark oldu, bir daha ki seçimde 50 bin farklı olur. Siz Ataşehir‘de değil uzayda yaşıyorsunuz. Sonra gelelim imar-iskan bloklarına, kaç yıl oldu İmar İskan Blokları? Geldiğim günden beri yetki elinizdeydi niye çözemediğiniz? Şimdi de gelmişler bana soruyorlar 6 ay oldu niye çözmedin? Çözeceğim acelesi ne? 10 ayda beklese, 15 ayda beklese acelesi yok, daha 3 yılımız var önümüzde”

‘ATAŞEHİR’İN IŞIKLARI 24 SAAT YANIYOR’

“Sizin kendi döneminizde elinizde birçok fırsat ve yetki olmasına karşın buradaki vatandaşlarımızın sorunlarını çözmediniz. Onları mağdur ettiniz, sonra da kalkıp bana diyorsunuz ki Battal İlgezdi ne yaptı? Arkadaşlar Ben Köy’ü Kent yaptım. Ataköy’ü İstanbul‘un marka kenti yaptım. Her gün 10 bin kişiye yemek verdik, günlerce binlercesine ekmek dağıtımı yaptık, binlerce insanımıza sosyal yardım altında aş ve iş vermeye çalıştık. İnsanlar birbirlerine sorduklarında diyorlar ki nereye yaşamak istiyorsun? Ataşehir‘de yaşamak istiyorum diyorlar. Çünkü niye Ataşehir’in ışıkları 24 saat yanıyor. Burada; hak var, hukuk var, adalet var, özgürlük var, kimsenin yaşam biçimine asla karışılmaz, o konuda vicdanen çok rahatım”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi