Ünlü şef Ayvaz Akbacak sunumuyla gerçekleşen çorbada 100 kilo et kullanıldı. Kara buğday ve tereyağının karışımıyla yapılan Kavut çorbası Bayburtlu aşçılar ve ünlü şef Ayvaz Akbacak bir show eşliğinde yapılan çorba tüm meydanda dağıtılarak katılımcıların beğenisine sunuldu.
Akbacak, “Doktorlardan aldığımız bilgilerle kış aylarında vücüt direncini artıran doğal kolejen etkisiyle güzelleştiren kovut çorbası hücre yenilenmesine yardımcı olarak tok tutup metobolizmayı güçlendirir. Orta Asya’dan günümüze gelmiş bir çorba olması yönünde önemlidir.” dedi.
Yemek dağıtım sırasında gerçekleşen Bayburt yöresine ait halk oyunları gösterisi de renkli görüntülere sahne oldu. 25 Kasım Perşembe günü Maltepe meydanında başlayacak ve 4 gün devam edecek Bayburt Yemek Festivali öncesi ön tanıtım yapmak için gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü.
Haber Merkezi / İstanbul Gündemi