İstanbul Gündemi

Bayburt çorbası ‘Kavut’ ilaç niyetine içiliyor

Player yükleniyor...
Haberler / Yaşam
23 Kasım 2021 Salı 16:09

Ünlü şef Ayvaz Akbacak sunumuyla gerçekleşen çorbada 100 kilo et kullanıldı.  Kara buğday ve tereyağının karışımıyla yapılan Kavut çorbası Bayburtlu aşçılar ve ünlü şef Ayvaz Akbacak bir show eşliğinde yapılan çorba tüm meydanda dağıtılarak katılımcıların beğenisine sunuldu. 

Akbacak, “Doktorlardan aldığımız bilgilerle kış aylarında vücüt direncini artıran doğal kolejen etkisiyle güzelleştiren kovut çorbası hücre yenilenmesine yardımcı olarak tok tutup metobolizmayı güçlendirir. Orta Asya’dan günümüze gelmiş bir çorba olması yönünde önemlidir.” dedi.

Yemek dağıtım sırasında  gerçekleşen Bayburt yöresine ait halk oyunları gösterisi de renkli görüntülere sahne oldu. 25 Kasım Perşembe günü Maltepe meydanında başlayacak ve 4 gün devam edecek Bayburt Yemek Festivali öncesi ön tanıtım yapmak için gerçekleşen etkinlik yoğun ilgi gördü.

Haber Merkezi / İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi