İstanbul Gündemi

Belediye Başkan Adayı Oktay Aksu: ‘Sarıyer’de çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız’

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Belediye Başkan Adayı Oktay Aksu, partisinin Sarıyer İlçe Kadın Kolları mensuplarıyla bir araya geldi. Aksu, “Sarıyer’de çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız” dedi.
Belediye Başkan Adayı Oktay Aksu: ‘Sarıyer’de çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız’
Haberler / Politika
21 Şubat 2024 Çarşamba 13:35

31 Mart yerel seçimlere sayılı günler kala Sarıyer siyaseti de her geçen gün hareketleniyor. CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan Adayı Oktay Aksu da partisinin kadın üyeleriyle Tarabya Çamlık Kafe'de buluştu. Toplantıya; İlçe Başkanı Mehmet Kubat ve İlçe Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç de katıldı.

SUNAY SEVİNÇ:

“Her seçimde Sarıyer’in fedakarca zamanından, ailesinden, sevdiklerinden vakit ayırarak, sıcak soğuk demeden Cumhuriyet Halk Partisi seçim kazansın diyen yol arkadaşı kadın dostlarım hepiniz hoş geldiniz. İçimizden biri, kardeşimiz, yol arkadaşımız, dostumuz, Belediye Başkan Adayımız Oktay Aksu’nun kadın örgütümüzle buluşma toplantısındayız... Sarıyer’de yeni bir başlangıç için çıktığımız bu yolda daha üretken bir belediye yönetimi için el ele vererek adayımızın çağdaş, temel insan haklarına saygılı, sosyal, iş olanakları daha geniş bir ilçeyi inşa edeceğine yürekten inanıyoruz. Bu yolda asla yalnız bırakmayacağız. Kadın örgütü olarak girilmedik ev, çalınmadık kapı bırakmayarak partimizin bayrağını Sarıyer’de bir kez daha dalgalandıracağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü kadın dayanışmasının önünde hiçbir güç duramaz.”

MEHMET KUBAT:

“Cumhuriyet Halk Partisi 15 yıldır Sarıyer’de iktidarı bulunuyor. Son 5 yıldır da İstanbul Büyükşehir Belediyesi partimiz tarafından yönetiliyor. Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak seçime 40 gün kala tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Sizlerden ricamız komşularınızdan adayımız için bir oy daha isteyin. Ülkede yaşanan ekonomik krizi görüyoruz. Ülkemiz, Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidar olmadığı her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Biz ne zaman iktidara gelirsek halkımız daha rahat olacak. Sarıyer Belediyesi olarak halkımızın yararına olan projelerin sayısını artıracağız.

OKTAY AKSU:

“Seçimler saha çalışarak kazanılır; evde veya iş yerinde oturarak kazanılmaz. Aday belirleme süreçleri her ne kadar gecikse de 40 gün az bir süre değil. Fakat her dakika bizim için çok önemli. Bu süreçte çalmadık kapı, girmedik gönül bırakmayacağız. Biz öncelikle gönülleri fethedeceğiz. Sarıyer’i 3 dönemdir Cumhuriyet Halk Partisi yönetiyorsa bundaki en büyük pay kadınlarımızındır. Kimse kendisine mal etmesin.”

“SİZLERLE OTURUP KONUŞACAĞIZ VE KARAR VERECEĞİZ”

“Peki, ben nasıl bir belediye başkanı olacağım? Bununla ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. Öncelikle belediyeyi hizmet binasından yönetmeyeceğim. Böyle bir belediye başkanı olmayacağım. Benim makamım sokaklar olacak. Hüseyin Başkan ile çok uzun yıllardır tanışıyoruz. Bir yere giderken ‘bu kez şu sokaktan gidelim’ derdik. Çünkü bir sokakta çukur, bozuk yol görür orayı düzeltiriz. Bir siyasetçi her gün aynı sokaktan gitmez. Muhtarları çok önemsiyorum. Onlarla her ayın ilk cumartesi günü kahvaltılı toplantı yapacağız. Her muhtar kendi mahallesindeki meclis üyem gibi çalışacak. Kent Konseyi’ni de çok önemsiyorum. Orada üreten arkadaşlardan faydalanacağız. Sizler adına ‘buna ihtiyacınız var’ demeyeceğiz. Sizlerle oturup konuşacağız ve karar vereceğiz.”

“DEVAM EDEN PROJELERİ TAMAMLAYACAĞIZ”

“Birçok projemiz var. En kısa sürede hepsini açıklayacağız. Ama şunu biliyoruz ki vaat etmek en kolay şey. Önemli olan iki şey var. Birinci o dediğini nasıl yapacağın, ikincisi de yapacak olan kişidir. ‘Oktay Aksu diyorsa yapar’ dememiz gerekiyor. Masaya gelen projelerden ‘onu da yapalım, bunu da yapalım’ demek kolay. Yapacağın projenin o yer için ihtiyacı var mı? Hesap kitap yaptın mı? Bunların göz ardı edilmemesi lazım. Mevcut belediye başkanımızın da çok kıymetli projeleri var. Onlara da sahip çıkacağız. Ayrıca devam eden projeleri de tamamlayacağız.”

ŞÜKRÜ GENÇ YORUMU

“Belediye başkanımız bağımsız aday olmaya karar verdi. Allah yolunu açık etsin. Saygı duyuyoruz. Fakat burada yapılan hizmetleri bizler, örgüt yaptı.”

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi