İstanbul Gündemi

Belediye Başkan Adayı Orçun Şekercioğlu’ndan iddialı sözler! ‘Yaşanabilir bir Ümraniye vaat ediyorum’

Yeniden Refah Partisi Ümraniye Belediye Başkan Adayı Orçun Şekercioğlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek hem seçim sürecini değerlendirdi hem de gündeme ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı.
Belediye Başkan Adayı Orçun Şekercioğlu’ndan iddialı sözler! ‘Yaşanabilir bir Ümraniye vaat ediyorum’
Haberler / Politika
16 Aralık 2023 Cumartesi 23:16

Menta Kafe’de gerçekleşen basın buluşmasında Ümraniye ile ilgili projelerinden seçim vaatlerine, AK Parti’den ayrılış sürecinden ittifak konusuna kadar birçok konuda özel açıklamalar yapan Orçun Şekercioğlu, “Yaşanabilir bir Ümraniye vaat ediyorum” sözleriyle de seçimdeki iddiasını ortaya koydu.

DİKKAT ÇEKİCİ İFADELER KULLANDI

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi Ümraniye Belediye Başkan Adayı Orçun Şekercioğlu, merak edilenleri yanıtladı. Şekercioğlu, kentsel dönüşümden kültür ve sanata, sosyal yaşamdan sağlığa kadar birçok konuyla ilgili vaatlerini de kamuoyuyla paylaştı.

“TOPLU DÖNÜŞÜM HAMLESİ BAŞLATACAĞIZ”

Ümraniye’nin en büyük problemlerinden birinin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Orçun Şekercioğlu, “Sadece Yeniden Refah Parti’ye gönül veren vatandaşlarımızdan oy almayacağımızı biliyoruz. Her görüşten Ümraniyelilerin oylarına talibiz. Ümraniye’yi çok iyi tanıyoruz, sorunlarını biliyoruz, taleplerinin farkındayız. Ümraniye’de 2B arazilerinin bulunduğu toplam 13 mahallede büyük mülkiyet sorunları var. Bu mahallelerimizde toplu dönüşüm hamlesi başlatacağız. Benim meselem inşaat değil. Benim meselem insanımızın kötü yapı stokunda oturmasıdır. Son 20 yılda Ümraniye’de konut stokunun yüzde 50’si dönüştü. Fakat bunlardan bir kısmı da yaşlanmaya başladı. Bu kapsamda Dumlupınar, Topağacı, Kazım Karabekir, Hekimbaşı ve bazı mahallelerde imar plan notlarını değiştireceğiz. İmar Planlama Müdürlüğü üzerinden hızlıca Meclis’e sevk edeceğiz. Meclis’in ve İBB’nin onayı ile en kısa sürede ilk kazmayı vuracağız. Yüzde 37’lik imar artışı getireceğiz. Bu sayede vatandaşlarımız yaşam konforu yükseltilmiş binalarda yaşama imkanı bulacak. Plan notlarında emsali netten değil, brütten alacağım. Bu konuda biraz cesaretli olmamız lazım. Kimseye özel imar vermediğimiz için mecliste bulunan siyasi partiler imar artışına hayır diyeceklerini zannetmiyorum” ifadelerini kullandı.

 “ÜMRANİYE’DE HEDEFİMİZ YÜZDE 51 OY ALMAK”

Seçimlerde hedefledikleri oy oranını açıklayan Şekercioğlu, “Ümraniye’de hedefimiz yüzde 51 oy almak. Bu sayede Yeniden Refah Partisi’ni Ümraniye’de iktidara taşıyacağız. 2029 yılında yapılacak seçimde de hedefimiz yüzde 57. Oylarımızı artırarak iktidarımızı sürdürmek istiyoruz. Bu hedeflerimize ulaşmak için sokak sokak, mahalle mahalle dolaşıyoruz. Yaklaşık 500 kişilik ekibimizle sahada çalışıyoruz. Bu ekibin içerisinde AK Parti’ye, CHP’ye,  MHP’ye ve birçok siyasi partiye gönül vermiş arkadaşımız mevcut. Bu ekip Orçun Şekercioğlu’nun Ümraniye Belediye Başkanı olması için çalışıyor. Tabi bu ekip sistemi bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bu ekibin dışında 55 kişilik Kastamonu teşkilatı kurduk. Çünkü Ümraniye’de yaklaşık 30 bin Kastamonulu var. 20 bin civarında Kastamonulu oy kullanacak. Bu insanlarımıza sadece Kastamonulular gidecek ve bize oy isteyecek. Bunların yanı sıra Yeniden Refah Partisi Teşkilatı da çok güçlü bir şekilde sahada rol alıyor. İstanbul’da üye sayısını en hızlı şekilde artıran teşkilat biziz” dedi.

“İSMET YILDIRIM’IN BU SÖYLEMLERİNİN VATANDAŞTA KARŞILIĞI YOK”

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ı da eleştiren Şekercoğlu, “Dönüşüm için belediye arabuluculuk da yapacak. Uzlaşma komisyonu kuracağız. Tüm bunlar belediyenin garantörlüğünde olacak.  İmar sorunu olan bir ilçenin belediyesinde teknik müdürlükler akşam saat 17.00’da kapanmaz. Biz bu müdürlükleri 24 saat esasına göre dizayn edeceğiz. Gerekirse ek istihdamlar sağlayacağız. İlk olarak sorunu tespit ediyor, ardından da uygulanacak çözümü geliştiriyoruz. Başkan Hekimbaşı için 2019’da da ‘hayırlı olsun’ demişti. 2023’te de aynısını diyor. Hayırlı olsun demekle dönüşüm olmuyor. Dolayısıyla bu söylemlerin vatandaşta karşılığı yok” şeklinde konuştu.

AK PARTİ’DEN NEDEN AYRILDI?

Uzun yıllardır görev yaptığı AK Parti’den ayrılma gerekçelerini anlatan Şekercoğlu, “AK Parti’ye kırgın değilim. 21 yıl görev yaptım. Siyaset vazifelerimi, unvanlarımı veren parti AK Parti’dir. Tüm gençliğimi emanet ettiğim, gece gündüz çalıştığım AK Parti’den alacağım da yoktur, vereceğim de yoktur. O manada bir alacak verecek meselesinin kalmadığını düşünüyorum. Sayın Cumhurbaşkanına ve AK Parti’ye bana kattıkları siyasi unvanlardan dolayı teşekkür ediyorum. Peki neden ayrıldım? 24 Kasım 2019 tarihinde muhalif medyaya düşmüş, Cumhurbaşkanımıza bir mektup yazdım. Bu mektupta mevcut AK Partili belediyeler dahil olmak üzere hükümete kadar nelerin eksik gittiğini, tamam olamadığını ve nelerin değiştirildiğini çözüm önerileriyle birlikte anlattım. Görevdeyken bunu yapabilen Türkiye’de tek kişiyim. O dönemde de türlü siyasi tehditler aldım. O mektuplardan sonra 3 yıl daha partimin içerisindeki o yanlışların düzeltilmesi için mücadele verdim. Bu mücadelede muvaffak olmayınca 2023 seçimlerinden sonra ayrıldım” şeklinde konuştu.

ŞEKERCİOĞLU’NDAN DEMOKRASİ VURGUSU

Kültür sanattan otopark sorununa kadar Ümraniye’nin temel sorunlarına ilişkin vaatlerini anlatan Şekercioğlu, Ümraniye Belediyesi’ni katılımcı anlayışla yöneteceğini ifade etti. Yeniden Refah Partisi’nin güçlü bir alternatif olduğuna dikkat çeken Şekercioğlu, Ümraniyelilerden yoğun teveccüh aldıklarının altını çizdi. İşte Şekercioğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar...

“ÜMRANİYE’DE OTOPARK KRİZİNİ ÇÖZECEĞİZ”

“Ümraniye’de otopark krizini çözeceğiz. Akşam 20.00’dan sonra kaldırımda yürüme imkanınız neredeyse yok. Artık gündüzleri de bu pek mümkün değil. Biz kaldırımları yayalarımıza bırakmak istiyoruz. Sokakları araba çöplüğü gibi istemiyoruz. Her mahalleye yer altı otoparkı yapacağız. Otoparklara da ring seferleri koyacağız ki araç sahipleri sokağın başına kadar rahatlıkla gidebilsin. Eğer buna irade göstermeyip ‘bu mesele çözülmez’ derseniz bu sorun hiçbir sorun çözülmez.”

“İNSAN YETİŞTİRECEK PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

“Ümraniye eğitim-kültür şehri olmalı. Çünkü bina yaparsınız 50 yıla hitap eder. Fakat insan yetiştiremezseniz ortada koca bir başarısızlık olur. Türkiye’de en son dünyaca ünlü kimi yetiştirdik? Biz Ümraniye Belediyesi olarak buna ne kadar katkı sağlayabiliriz diye kafa yoracağız. Ümraniye’ye eğitim ve kültür külliyesi yapacağız. Dışarıda Selçuklu’nun izlerini taşıyacak. İçeriye girdiğinizde Selçuklu-Osmanlı izlerini taşıyacak. Gençlik atölyeleri, konferans salonları, sohbet odaları, su ve müzik hastaneleri, sanat atölyeleri… İnsan yetiştirecek projeleri hayata geçireceğiz. 50 bin metrekare üzerine şehir parkı inşa edeceğiz. Bisiklet parkuru, antik tiyatrosu, yürüyüş parkuru, süs havuzları, lazer gösterileri, su danslarının olacağı bir mekan olacak.”

“YAPACAĞIMIZ İŞİ VATANDAŞA SORACAĞIZ”

“Bazı vatandaşlarımız kapalı pazar yerine gitmek istemiyor ve sokakta devam etmesinden yana. Bununla ilgili her mahallede vatandaşımıza soracağım. Yapacağım mini referandumla çıkacak karara göre yol haritası belirleyeceğiz. Demokrasinin gereği neyse onu yapacağız. Bunun yanı sıra göz ve diş hastanesi inşa edeceğiz. Ümraniye’de bununla alakalı kriz yaşanıyor. Ayrıca rehabilitasyon merkezi yapacağız. Yaşlı dinlenme merkezi yapacağız. Bununla alakalı yer tespitleri yapıyoruz. Sadece balık üzerine uygun fiyatlarla hizmet verecek sosyal tesisimiz olacak. Dudullu tarafı hizmetlerden çok mahrum kalmış. İvedilikle Dudullu Tepesi’nde gösteri merkezi, çocuklarımızın eğlence merkezi olacak harikalar diyarı, nikah merkezi ve sosyal tesis kazandıracağız. Ümraniye’nin bir de sanayi problemi var. Artık sanayimizi taşımamız gerekiyor. Nereye taşıyabiliriz diye yer tespiti ve koordinasyonu yapıyoruz. Kooperatiflerin de rızasını alıp orada takas yöntemiyle Gülhane Parkı tarzında bir park yapacağız. Belediyeye gelir getirecek projeler de hayata geçireceğiz. Alemdağ Caddesi üzerinde belediyeye ait dükkanlar yapacağız. Bazı projelerin giderlerini de karşılamış olacağız. Ümraniye’yi mimari estetiğinden dönüşümüne, inşaat alanlarından kültür projelerine, engelli vatandaşlarımızdan yaşlılarımıza, nikah saraylarından gösteri merkezlerine kadar kültür-eğitim şehri olarak anılmasını sağlayacağız. Belediyenin bütçesi hepsini yapmaya yeter. Yaşanabilir bir Ümraniye vaat ediyorum.”

“BAZI TOPLANTILARA İLGİ O KADAR YOĞUNDU Kİ SALONA GİRİŞ VE ÇIKIŞLARDA ZORLANDIK”

“Geniş çaplı 25’i aşkın toplantı yaptık ve bu toplantılara ilgi çok büyüktü. Bazı toplantılara ilgi o kadar yoğundu ki salona giriş ve çıkışlarda zorlandık.”

“BİZ BU SEÇİME 94 RUHUNU REVİZE EDEREK 2024 RUHUYLA GİRİYORUZ”

“Siyasette ’94 ruhu’ dedikleri bir olay var. Refah Partisi’nin İstanbul’da seçim kazanamaz dedikleri bir dönem var. Son sırada gösterilen aday bugünkü Sayın Cumhurbaşkanımızdı. Refah Partisi, Milli Görüş’ün lideri Necmettin Erbakan’ın öncülüğünde İstanbul ve Ümraniye’de olmaz denileni başarmıştır ve iktidar olmuştur. Hareketimiz o süreçten itibaren sürekli b,r yükseliş trendine girmiştir. Biz bu seçime 94 ruhunu revize ederek 2024 ruhuyla giriyoruz.”

“YENİDEN REFAH PARTİSİ’Nİ ÇOK GÜÇLÜ ALTERNATİF OLARAK ÖNE ÇIKARIYOR”

“Milletimiz kabul edilmiş bir çaresizlik içerisinde. İnsanımız İstanbul’da AK Parti ve CHP’nin dışında siyasi hareketin sonuç alamayacağına dair bir sendromun içerisine girmiş. Milletimiz artık AK Parti ve CHP arasına sıkıştırılmaktan kurtulmak istiyor. Özellikle İstanbul’da ilçelerde vatandaşı AK Parti’nin CHP ile, CHP’nin de AK Parti ile tehdit etmesi gibi bir yol oluşmuştur. Tabi bu tehdit siyasi anlamda. Bu durum hangi görüşten olursa olsun insanımızı rahatsız ediyor. Bu sıkışma Ümraniye’de özellikle mutaasıp camia, milliyetçi kesim çok rahatsız. Bu da Yeniden Refah Partisi’ni çok güçlü alternatif olarak öne çıkarıyor.”

“AK PARTİ’NİN KADROLARI, RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN SIRTINA BİNİP SİYASET YAPMA ALIŞKANLIĞINI BIRAKAMADI”

“AK Parti’nin kadroları, Recep Tayyip Erdoğan’ın sırtına binip siyaset yapma alışkanlığını bırakamadı. Çünkü bedava seçim kazandılar. Bu ülkede yerel ve genel seçimleri Tayyip Erdoğan kazandı. Belki ilk seçimde buna istisna sağlayabilir. 2002 yılında AK Parti’nin mahalle teşkilatlarının kurucusuydum. Milli Görüş kadrosundan kopan kadro tabiri caizse deve dişi gibi adamlardı. Tayyip Beyin yanında her bölgenin ağır ağabeyleri vardı. Onlar yüzde 34 oy alınmasına ciddi katkısı olmuştur. Özellikle 2007 ve sonrasında yapılan tüm seçimleri Tayyip Erdoğan kazandı. AK Parti bu hastalığını artık gideremez. Kaldı ki tüm sorunlarını giderse dahi Yeniden Refah Partisi yakında AK Parti’yi geride bırakacak güce sahip olacak. Biz Ümraniye’de sürprizi yapınca yenilmezlik iksirinin olmadığını anlayacaklar. Onların en büyük hastalığı kendilerini yenilmez görmeleridir.”

“ADAY ÇIKARDIĞIMIZ İL VEYA İLÇELERDEKİ ADAYIMIZI GERİ ÇEKMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

“Genel Başkanımız, Sayın Cumhurbaşkanının daveti üzerine kendisiyle bir görüşme yaptı. Her iki lider ittifakların 30 büyükşehir özelinde olabilmesi hususunda istişarelerde bulundular. Daha doğrusu Cumhurbaşkanının böyle bir talebi oldu. Bunlar kamuoyuna da yansıdı. Biz de ittifakı henüz kabul ettiğimizi söylemedik. Genel Başkanımız bu konuların ilgili kurullarda değerlendirileceğini söyledi. Taleplerden ziyade ittifak yapmak istiyor muyuz istemiyor muyuz konusunu karara bağlayacağız. Belki ittifak yapmak istemeyeceğiz. Kararımızı uygun bir dille Cumhurbaşkanına ve kamuoyuna anlatacağız. Eğer ittifaka olumlu bakacaksak da hangi hususlarda bakacağız bunlar değerlendirilecek. Fakat aday çıkardığımız il veya ilçelerdeki adayımızı geri çekmemiz söz konusu değildir. Ümraniye Belediye Başkan Adaylığımızın geri çekilmesi de söz konusu olamaz. Eğer Ümraniye’de bir ittifak olursa AK Parti’nin bizi destekleyeceği şekilde bir ittifak olabilir.”

ÜMRANİYESPOR AÇIKLAMASI

“Ümraniyespor’da bir düzen, sistem olması gerekiyor. Belediye başkanı kafasına göre adam getirip, gönderemez. Belediye başkanı manevi ağabeylik yapmalı, kulüp yönetimiyle oturmalı. Kulübün başarı yakaladığı dönemlerde görev yapan isimlerle istişareler edilmeli. Ümraniyespor’da demokrasi havası sağlanmalı. Başkan ve yönetim istişareyle belirlenmeli. Ümraniyespor Ümraniyelilerin olsun. Ama bu sözde değil, özde olsun.”

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi