İstanbul Gündemi

Beşiktaş Belediyesi’nden 7/24 veterinerlik hizmeti

Beşiktaş Belediyesi, 7/24 veteriner hizmetleri ile sokakta yaşayan sokak hayvanlarını soğuk kış aylarında da yalnız bırakmıyor.
Beşiktaş Belediyesi’nden 7/24 veterinerlik hizmeti
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Şubat 2024 Perşembe 11:59

Trafik kazası, travma, enfeksiyöz hastalıkları gibi nedenlerle muayene tedavi ve bakım ihtiyacı olan patili dostlara mobivet araçları ile müdahale ediliyor, gerekli durumlarda iyileşene kadar rehabilitasyon merkezinde misafir ediliyor.

KISIRLAŞTIRMA VE REHABİLİTASYON HİZMETİ DE VERİLİYOR

Beşiktaş Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan 5 mobivet aracı 6 veteriner hekim 7 Veteriner Sağlık teknikeri ve toplam 45 personel ile 7/24 sahada hizmet veriyor. Vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda müdürlüğe bağlı kısırlaştırma ve rehabilitasyon merkezinde sokak hayvanları için gerekli işlemler yapılıyor.

ALINDIKLARI ADRESE GERİ BIRAKILIYORLAR

5199 sayılı hayvanları koruma kanunu kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar arasında; sokak hayvanları popülasyonunun kontrolü amacıyla kısırlaştırma, mikroçip uygulaması, kulak küpesi takılması ve halk sağlının korunması açısından önemli olan parazit mücadelesi ve kuduz aşısı uygulama işlemleri de yer alıyor. Tedavisi biten hayvanlar alındıkları adrese geri bırakılıyor. Ayrıca özellikle soğuk kış günlerinde sokaktaki Can dostlarımız için mama desteği ve barınma ihtiyaçlarına yönelik kulübe dağıtımları da gerçekleştiriliyor.

 

Haber Merkezi – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi