İstanbul Gündemi

Beşiktaş’taki gençlerin ‘Rıza’ abisi var!

Beşiktaş Belediyesi, 7 üniversite ve 9 kampüsün yer aldığı, eğitim ve öğrenci kenti Beşiktaş’ta hem eğitim hem de sosyal projeleriyle gençlerin yanında olmaya devam ediyor.
Beşiktaş’taki gençlerin ‘Rıza’ abisi var!
Haberler / Yerel Yönetimler
25 Ağustos 2023 Cuma 09:06

Beşiktaş Belediyesi, gençlere ve fikirlerine değer vermeye devam ediyor. Her ay öğrencilerle bir araya gelen uzmanlar, önceden belirlenen temalar doğrultusunda fikirleri projelendirmek amacıyla çalıştaylar düzenliyor.

GENÇLİK PROJELERİ

Öğrenci’Ye

Öğrenci’Ye adlı sosyal dayanışma uygulaması, belediye tarafından öğrencilerin beslenme hakkını korumak amacıyla Turizm Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği ile iş birliği ile geliştirildi. Proje kapsamında Beşiktaş’taki anlaşmalı restoranlar, üniversite öğrencileri ile yemek paylaşımı yapabiliyor. Mobil uygulama üzerinden restoranlarda yerini ayırtan öğrenciler, ücretsiz olarak yemek ihtiyaçlarını karşılayabiliyor.

Ücretsiz Wi-Fi

Öğrenciler açık havada daha rahat ders çalışabilsin diye parklarda ücretsiz Wi-Fi hizmeti sağlanıyor.

Altan Öymen Kütüphanesi

CHP Eski Genel Başkanı Altan Öymen, gelecek nesillere ışık tutacak yaklaşık 10 bin kıymetli eserini Zübeyde Ana Kültür ve Sanat Merkezi’nde kurulan kütüphaneye bağışladı. Farklı dillerde kitap, dergi ve gazete arşivlerinin bulunduğu kütüphanede eşine az rastlanan eserler de yer alıyor. Kütüphane, çalışmaların tamamlanmasının ardından hizmete sunulacak.

Beltaş Kitap Kafe

7 üniversite ve 9 kampüsüyle eğitimin ve öğrencinin kenti Beşiktaş’ta öğrenciler, Beltaş Kitap Kafe’de ders çalışabilir; burada gerçekleştirilen gazeteci, yazar ve düşünürleri ağırladığı söyleşi ve imza günlerine katılabilir.

Oruç Aruoba Kütüphanesi

Ülkemizin en önemli düşünürlerinden akademisyen, şair ve yazar Oruç Aruoba'nın adının yaşatıldığı kütüphane Dikilitaş Mahallesi'nde yer alıyor. 500m² alana sahip 30 kişilik çalışma alanı, 50 bin kitap ve 30 bin dijital içerikten oluşan kütüphanede öğrenciler için ders çalışma alanlarının yanı sıra halka açık olarak internet üzerinden ulaşabilen dünyaca ünlü belgeseller, haftalık ve aylık dergiler de mevcut.

Karaoğlan Gençlik Merkezi

İçerisinde derslik, ders çalışma alanı ve egzersiz stüdyosunun yer aldığı Karaoğlan Gençlik Merkezi aynı zamanda bir Öğrenci’Ye noktası olarak hizmet veriyor. Aşevinde hazırlanan yemekler, merkezin yemekhanesinde öğrencilere ücretsiz sunuluyor. Merkez bünyesinde öğrencilerin fikirlerini geliştirmek, projelendirmek ve daha sonra bu projeleri hayata geçirmek için bir Fikir Atölyesi de bulunuyor. Karaoğlan Gençlik Merkezi’nde aktif olarak devam eden İngilizce Konuşma Kulübü’nde ise haftanın bir günü katılım sağlayan öğrencilerle İngilizce konuşma pratiği yapılıyor.

Gençleri Avrupa’ya Gönderiyor

Belediye, Avrupa Dayanışma Programı (ESC) kapsamında gençleri Avrupa’ya gönderiyor. 2016 yılında Avrupa Birliği Gönüllülük Projeleri için akredite kuruluş olan belediye, gençleri gönüllülük faaliyetlerinde yer almak üzere Avrupa’nın farklı şehirlerine gönderiyor. Gönüllülük programına katılan gençlerin seyahat, konaklama, yemek giderleri, vize ve cep harçlıkları ise Avrupa Birliği tarafından karşılanıyor. Bu fırsat sayesinde gençler, maddi bir yükümlülük altına girmeden farklı bir deneyim yaşama imkânı elde ediyor. Farklı alanlardaki gönüllülük projeleriyle gençler arasında dayanışma ve hoşgörü kültürünün gelişmesine de katkı sağlanıyor.

 

Göksenin Aktaş – İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi