İstanbul Gündemi

BTP lideri 10 Kasım'ı andı!

Player yükleniyor...
Haberler / Politika
10 Kasım 2022 Perşembe 22:40

Baş, Atatürk‘ün, Türk milletinin süper kahramanı olduğunu söyledi.
'O olmasaydı ondan önceki hiçbir zaferimizi kutlayamayacaktık’' ifadesini kullanan Baş, Sevr’i yırtıp atan ve Türkiye Cumhuriyeti’ni armağan eden büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ü Hakk’a yürüyüşünün 84. yılında rahmet ve minnetle andı.

'VATANI HAÇLI İŞGALİNDEN KURTARDI'

Başkan Baş, Atatürk‘ün hayatının, vatan topraklarının haçlı işgalinden kurtarılması mücadelesi olduğunu dile getirerek, 'Askerlik mesleğine başladığı ilk günden son nefesine kadar, bu mücadelenin sayısız örneklerini sığdırdı 57 yıllık yaşamına. Trablusgarp’tan Filistin’e, Çanakkale’den Doğu Cephesine kadar her yerde o vardı. Örneğin, Edirne‘yi Bulgaristan‘dan geri alan kolorduda görev yaptı, Conkbayırı‘na ilerleyen düşman birliklerini O durdurdu, Doğu Cephesi‘nde Bitlis ve Muş‘u Ruslardan O geri aldı.' dedi. 

'MİLLİ MÜCADELE ATEŞİNİ YAKTI'

19 Mayıs 1919’da Samsun’dan milli mücadele ateşini yakanın da, “manda ve himaye kabul edilemez” diyenin Atatürk olduğunu vurgulayan Baş, şöyle devam etti:
'O’nun önderliğinde Anadolu, haçlı çizmesinden temizlendi. Bursa’da Osmangazi Türbesini tekmeleyen Yunan O’nun sayesinde denize döküldü ve yine O’nun sayesinde İstanbul yeniden Türk yurdu haline getirildi. O olmasaydı ondan önceki hiçbir zaferimizi kutlayamayacaktık. Bu bakımdan Atatürk’e sahip çıkmak demek, tarihimize sahip çıkmak demektir. Atatürk düşmanlığının perde gerisinde yatan da aslında O’nun bu misyonudur. O’nun mağlup ettiği, planlarını bozduğu haçlıların bugünkü uzantıları O’na saldırıyor. Atatürk, Türk milletinin süper kahramanıdır. Atatürk’ü Türk milletine en güzel anlatan merhum liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın Hoş geldin Atatürk kitabında yer alan şu ifadeleri dikkatlerinize sunmak istiyorum; “Atatürk vatandır, Atatürk bayraktır, Atatürk tam bağımsızlıktır, Atatürk birleştirici harçtır.'

'ONUN ÇİZDİĞİ YOLDA YÜRÜYECEĞİZ'

Atatürk ruhunu kaybetmelerini durumunda, vatanın da kaybedileceğini dile getiren Baş, 'Bu vesile ile bir kez daha Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum. Bağımsız Türkiye Partisi kadroları, O’nun çizdiği yolda, gösterdiği hedefe doğru kutlu yürüyüşünü ilelebet sürdürecektir.' ifadelerini kullandı. 

Halil Başer - İstanbul Gündemi

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi