İstanbul Gündemi

Çatalca Geleneklerine Sahip Çıkıyor

Player yükleniyor...
Haberler / Güncel
25 Mayıs 2017 Perşembe 19:50

Çatalca Belediyesi Aydınlar Mahallesi Camii´nin minareleri arasına LED mahya taktı.

Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, ilçede çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Planlanmış çalışmalar yanı sıra vatandaşların istek ve taleplerini de değerlendirerek yerine getiren ekipler, Aydınlar Mahallesi Camii´nin minareleri arasına LED mahya taktı.

Camilerin gerdanlığı olarak ifade edilen ve Osmanlı Sultanı I. Ahmet Dönemi´nde Sultanahmet Camii´nin minarelerine dini sözlerin yazıldığı kandillerin asılmasıyla başlayarak günümüze kadar 450 yıl boyunca geleneksel olarak yaşatılan mahyalar, Çatalca Belediyesi´nin katkılarıyla Çatalca´nın farklı camilerinde yer alıyor. Osmanlı döneminde yağ kandiliyle, Cumhuriyetin ilk yıllarından itibaren ampul ile son yıllarda ise LED aydınlatmalarla yapılan mahyalara bilgisayar ortamında istenilen yazı, söz ve hadis-i şerif yazılarak vatandaşlara özel gün ve geceler yazılı olarak kolayca haber verilebiliyor. Aydınlar Mahallesi´ne farklı bir görünüm kazandıran LED mahya, vatandaşlar tarafından beğeniyle karşılandı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi