İstanbul Gündemi

Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez'den tartışma yaratan seçim çalışması! ‘Bu hareket Ekrem İmamoğlu’na da zarar veriyor!’

Çekmeköy’de, Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun resminin bulunduğu afiş ile birlikte dağıtılan seccadeler tartışma konusu oldu.
Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez'den tartışma yaratan seçim çalışması! ‘Bu hareket Ekrem İmamoğlu’na da zarar veriyor!’
Haberler / Politika
6 Mart 2024 Çarşamba 13:30

Uzun yıllar Ataşehir'de Belediye Başkan Yardımcılığı yapan ve görevinden istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi Çekmeköy Belediye Başkan Aday Adaylığı için başvuruda bulunan ve ardından belediye başkan adayı gösterilen Orhan Çerkez’den dikkat çeken bir hareket geldi.

ÇEKMEKÖY SİYASETİ HAREKETLENİYOR

31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala Çekmeköy siyasetinde hareketlenme ve tansiyon her geçen gün artıyor. Partiler ve adaylar seçimi kazanmak için gece gündüz sahada çalışırken, CHP’li Aday Orhan Çerkez çok konuşulacak bir seçim çalışmasına imza attı.

VATANDAŞLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Cumhuriyet Halk Partililer tarafından AK Parti’ye yıllarca siyasette 'Dini siyasete alet ediyorlar’ eleştirisi yapılırken, Çekmeköy'deki CHP'nin Belediye Başkan Adayı Orhan Çerkez'e ait broşürün içinde yer aldığı seccade, vatandaşlar tarafından şaşkınlıkla karşılanırken, kafalarda soru işareti oluşturdu. Konuya tepki gösteren vatandaşlar, bu hareketin İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da zarar verdiğini söyledi. Çekmeköylüler sosyal medya üzerinden “Yıllardır iktidarı eleştirdikleri konu üzerinden seçim çalışması yapmak gerçekten akıl alır gibi değil. Kendisi bu konuda hassas. Biz de bunu bildiğimiz için 2019'da kendisine oy verdik. 31 Mart'ta da oy vermeyi düşünüyoruz ama bu hareket İmamoğlu’na da zarar veriyor” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.

İMAMOĞLU: "SİZLERİ ALLAH'IN DİNİ VE KİTABIYLA ALDATMAYACAĞIM"

Ekrem İmamoğlu'nun seccade dağıtımıyla birlikte söylediği sözler ise yeniden akıllara geldi. Gazze’ye gönderilmek üzere beş yardım tırını Kızılay’a teslim töreninde konuşan İmamoğlu, AK Parti seçmenine seslenirken, "Bin defa kaybedeceğimi bilsem bile bir kez dahi inancımızı ve yüce dinimizi manipüle etmeyeceğim. Sizleri asla Allah'ın dini ve kitabıyla aldatmayacağım. Bu benim şeref ve namus sözümdür" demişti.

Player yükleniyor...

 

Haber Merkezi - İstanbul Gündemi

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi