İstanbul Gündemi

ÇEKMEKÖY-SANCAKTEPE-SULTANBEYLİ METRO HATTINDA ÇALIŞMA BAŞLADI

Player yükleniyor...
Haberler / Yerel Yönetimler
28 Kasım 2019 Perşembe 11:38

Yapılan Protokol konuşmalarının ardından TBM (Tunnel Boring Machine) makinesi Abdurrahmangazi Mahallesi’nde bulunan şantiye sahasına indirildi.

ÜSKÜDAR-ÇEKMEKÖY HATTININ DEVAMI

Üsküdar - Ümraniye - Çekmeköy Metro Hattı‘nın devam niteliğinde olan ve 2022 yılının son çeyreğinde hizmete açılması beklenen Çekmeköy - Sancaktepe - Sultanbeyli Metro Hattı, sırası ile Meclis Mahallesi, Sarıgazi (entegrasyon istasyonu), Şehir Hastanesi, Abdurrahmangazi, Samandıra, Veysel Karani, Hasanpaşa ve Sultanbeyli İstasyonlarından geçerek Sultanbeyli TEM yolu kenarında son bulacak.

65 BİN YOLCU TAŞINACAK

10,9 km‘lik 8 istasyonlu hatta, yolculuk süresi 16 dakika sürecek ve saatte tek yönde 65 bin yolcu taşınabilecek. Son teknolojiyle inşa edilen ve tam otomatik sürücüsüz metro olarak hizmet verecek hattın istasyonlarında, tam boy peron ayırıcı kapılar kullanılacak. Samandıra İstasyonu‘nda sürücülerin park ederek metro ile yolculuğuna devam edebilmesi için 336 araç kapasiteli tam otomatik mekanik otopark yapılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER SPOR EKONOMİ MAGAZİN YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ STK SAĞLIK KÜLTÜR-SANAT TEKNOLOJİ EĞİTİM YAŞAM TURİZM OTOMOTİV GAYRİMENKUL NEDİR? MODA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Hakkımızda
Copyright © 2024 İstanbul Gündemi